Jó hír a Bethesda-fanoknak: az egyik népszerű játékuk most ingyenesen elérhető!

A Bethesda Game Studios 2018-as, ellentmondásos címe az ötéves jubileumi ünnepségek részeként most átmenetileg ingyenesen játszható.

 

 

A Fallout 76 jelenleg ingyenesen játszható PC-n és konzolokon egyaránt. A Bethesda a játék ötéves évfordulója alkalmából indította el ezt a korlátozott promóciót.

A 2018 novemberében megjelent Fallout 76 meglehetősen kiábrándítóan indult, technikai problémákba fulladt, és gátolta a játék általános tartalomhiánya.

A gyenge debütálás ellenére a fejlesztők a következő fél évtizedet a multiplayer shooter csiszolásával és a rendszeres tartalom kiadásával töltötték. Ráadásul a játékot sokkal vonzóbbá tették a szólójátékosok számára. Ez a folyamatos támogatás végül megmentette a Fallout 76-ot, és lehetővé tette, hogy a mai napig egészséges játékosközösséget tartson fenn.

A lövöldözős játék mostantól 2023 októberének utolsó teljes hetében ingyenesen játszható Xboxon, PlayStationön és Steamen. Ez az akció csak a kezdete a játék évfordulós ünneplésének, amely október 23-án kezdődött. Ez egyébként Fallout-napként ismert, utalva a sorozat történetében ezen a napon kezdődött Nagy Háborúra. Az Amazon Prime Gaming előfizetők tegnaptól november 28-ig egy különleges Fallout 76 születésnapi csomagot is beszerezhetnek a játékban. Az Xbox Game Pass Ultimate tagok ugyanezt október 24-től, keddtől tehetik meg.

Az ingyenesen játszható hét átfedi a Spooky Scorched esemény kezdetét. Utóbbi mától november 7-ig tart. Ebben az időszakban a Fallout 76 játékosok kosztümös Scorched mobokra vadászhatnak. Ők Spooky Treat Bag-eket és Mystery Candy-t, valamint legendás fegyvereket és páncélokat dobnak majd le. Az Atomic Shop az esemény ideje alatt ingyenes Spooky Candy Bowl-tálat kínál majd. Ez a tárgy a Spooky Scorched itemek tárházaként fog szolgálni. Ezeket a táborba látogató többi játékos is élvezheti. Ha ezzel a tárolóval édességet osztogatsz, akkor a különböző halloweeni kihívások és jutalmak során előrehaladást érhetsz el.

A Bethesda két Wasteland Classroom streamet is tervez október 25-én és november 1-jén az új és visszatérő játékosok számára, akik fel akarják frissíteni játékbeli tudásukat.

A fejlesztő mindkét Twitch-közvetítés során Fallout 76 atomokat fog osztogatni. Az évfordulós kihívások és jutalmak a november 21-ig tartó kéthetes időszakban lesznek elérhetőek a játékban.

A Fallout 76 tényleges ötéves évfordulója november 14-re esik. Ezen a napon a cég egy másik Twitch-streamet tart. Ebben egy születésnapi felvonulást rendeznek felvonulókkal és egy nagyvonalú Atom-ajándékozással. Ezek az évfordulós ünnepségek a Fallout 76 14. szezonjának csúcspontjára érkeznek, amely augusztus 22-én kezdődött és a tervek szerint december 5-én ér véget.

 

 

Egy jelentés szerint Todd Howard elhanyagolta a Fallout 76-ot, hogy helyette több figyelmet fordíthasson a készülő Starfield sci-fi RPG-re.

 

 

Miért érdemes éppen most kipróbálni a Bethesda játékát?

 

A megjelenéskor a Bethesda számára nem is nézhettek volna ki rosszabbul a dolgok. A Fallout 76-ot a rajongók és a kritikusok egyaránt kritizálták és nevetségessé tették. A sokak által unalmasnak tartott történet és a sokkolóan sok játékhiba miatt érthetetlen volt, hogyan tudott valaha is felnőni a Fallout: New Vegashoz hasonló játékokhoz. Az út hosszú és kanyargós volt, de 2022-ben a Bethesda arról számolt be, hogy a Fallout 76-ot mintegy 13,5 millió játékos fedezte fel Appalachiában.

A játékosok számának jelentős javulása a Wastelanders frissítésben gyökerezik, ugyanúgy, ahogy a Phantom Liberty visszahozta a Cyberpunk 2077-et az ismeretlenségből.

Amellett, hogy a Wastelanders néhány észbontó bugot is kigyomlált, egy év időbeli kihagyást alkalmazott a megjelenés eseményeihez képest. Ezzel eltávolodott a sok vitát kiváltó PvP-elemektől. A többjátékos nukleáris konfliktus fenyegetését frakcióháborúra cserélve a játékosok eldönthették, melyik csoport érdemli meg a támogatásukat. Mindez sokkal érdekesebb játékmenetet eredményezett. Emellett az NPC-k bevonása a frissítésbe üdvözlendő fejlemény volt. A rajongók több PvE-élményre vágytak, mint amennyit a Fallout 76 induláskori csalódása nyújtott. A New Vegas-szerű, képesség-ellenőrzéseket tartalmazó párbeszédrendszer bevezetése volt a hab a tortán a cím számára. Ez fordulatot jelentett a Fallout hagyományosabb elemeinek radikális megváltoztatásához képest a launchban.

A számos életminőség-javítás és játékmód, mint például a Nuclear Winter és a Daily Ops, más szemléletet adott a Fallout 76-nak. Ennek eredményeként a rajongók tömegesen tértek vissza, hogy felfedezzék a címet. Nem lehet alábecsülni a Phantom Liberty hatását a Cyberpunk 2077-re, amely a játékot körülbelül 20 000 egyidejű játékosról a csúcsidőszakban több százezerre növelte. Tekintettel azonban a Fallout 76 kifejezetten borús kilátásaira és a radikális változásokra, amelyeken át kellett esnie ahhoz, hogy visszanyerje relevanciáját és tiszteletét, a visszatérés története több rétegű, mint V és az Edgerunners futurisztikus megpróbáltatásai.

Forrás: Bethesda.net

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu