A Marvel’s Spider-Man 2 színésze kitálalt: híres DC-szereplő ihlette volna a karakterét?!

Egy nemrégiben készült interjúban a Mr. Negative-ot alakító Stephen Oyoung arról beszélt, hogy Red Hood figurája hogyan befolyásolta a Spider-Man 2 visszatérő gonosztevőjét.

 

 

A Marvelről és a DC-ről gyakran azt hiszik, hogy az asztal ellentétes végén állnak. Látszólag hat évtizede versenyeznek egymással. De bár a két képregényóriást gyakran halálos ellenségként tartják számon, valójában gyakran az a helyzet, hogy mindegyikük rengeteg módon inspirálta a másikat, az egyes képregényes történetszálaktól és a karakterek általános vázlatától kezdve az összefüggő filmes univerzumok felépítéséig. Utóbbira jó példa a nagy sikerű Marvel’s Spider-Man 2 esete is.

A két képregényvilág közötti hídépítés egyik remek példája a Marvel’s Spider-Man 2. Stephen Oyoung, aki nemrégiben a Marvel és a DC videojáték-univerzumában is szerepelt.

Oyoung nemrég elég részletesen beszélt arról, hogy a Gotham Knights Red Hoodjaként nyújtott alakítását hogyan befolyásolta a 2018-as Pókemberben Mr. Negative-ként végzett korábbi munkája. Valamint, hogyan formálta Red Hood Mr. Negative visszatérését a Spider-Man 2-ben.

 

 

Marvel's Spider-Man 2

 

 

Red Hood mind fizikuma, mind erkölcsi értékrendje terén közel áll a Spider-Man 2 szereplőjéhez

 

Mivel már több mint egy évtizede dolgozik a videójáték-iparban, természetes, hogy Stephen Oyoungnak jó néhány olyan szerepe volt, amelyre büszke. Természetesen Oyoung egyik legismertebb szerepe, amelyet úgy tűnik, nagyon közel áll a szívéhez, Mr. Negative az Insomniac Spider-Man univerzumában. A 2018-as Marvel’s Spider-Manben debütáló Oyoung hozta be Mr. Negatívot a mainstreambe.

De Mr. Negative messze nem az egyetlen jelentős szerep, amit Stephen Oyoung kapott, és amikor megkérdezték, hogy a Pókember óta melyik volt a kedvenc szerepe, Oyoung azt mondta, hogy a Gotham Knights Jason Todd/Red Hoodja van a sorban.

Amikor arról kérdezték, hogy a Red Hood alakítása hogyan befolyásolta a folytatásban Mr. Negatív szerepét, Oyoung a következőket mondta:

„Azt hiszem, Jason fizikuma egy kicsit átragadt rá. Ő egy nagyobb fickó, így amikor nem harcolt, egy kicsit nehezebben mozgott. Nevezhetnénk egy kis világfáradtságnak. Ez jól játszott az idő múlásával a Pókember játékvilágában. Mr. Negative valahogy átesett ezen.”

 

 

Marvel's Spider-Man 2

 

 

Papíron Red Hood és Mr. Negative teljesen különböző karakterek. Teljesen eltérő háttértörténettel és képességekkel. Az interjúban azonban Oyoung néhány éleslátó összehasonlítást tett a két képregényfigura között. Kiemelte, hogy valójában mennyire hasonlítanak egymásra:

„Határozottan vannak hasonlóságok. Mindketten elvesztették szüleiket egy tragédia miatt. Egy bűnözői lángelme áldozatai lettek, de utána túlvilági képességekre tettek szert, majd ezeket a képességeket vagy a kiképzésüket arra használták, hogy bűnözőket és ártatlanokat egyaránt terrorizáljanak az igazságszolgáltatás vagy a bosszúállás érdekében. Mindkettőjükben megvan a jó és a rossz közötti belső ingadozás.”

De Mr. Negative nem az egyetlen szerep, amelyet Oyoung az elmúlt évek során megformált, és ahogyan Red Hood hatással volt Oyoung Mr. Negative szerepére a Marvel’s Spider-Man 2-ben, úgy Mr. Negative is hatással volt Oyoung számos más szerepére.

Az interjú során Oyoung megemlítette, hogy az első Spider-Man-játékban Martin Li mögöttes szelídségét használta fel a későbbi szerepeiben. A karakter szentimentalizmusát említette, ami igazán szemet gyönyörködtető volt a következő alakításai számára.

Forrás: Hocmarketing.org

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu