Kiderült volna, mikor érkezhet a Pókember 4 Tom Hollanddal a főszerepben?!

MOZI HÍREK – A Pókember-rajongók izgatottan várhatják az új filmtrilógiát Tom Holland Peter Parkerével, de nem biztos, hogy örülnek az idővonalnak, amit a Pókember 4 érkezéséhez felvázoltak.

 

 

Tom Holland-féle Pókember 4 talán végre visszatérhet az írói szobába, most, hogy a WGA-sztrájk véget ért. A rajongóknak azonban még sokat kell várniuk arra, hogy a film elkészüljön és a gyártásba kerüljön.

Miután a Hazatérésben elkezdett átfogó történetet további két film során végigvitték, a Pókember 4. című filmről kezdtek el beszélni, mielőtt a WGA sztrájk leállította volna az iparágat.

Bár Kevin Feige megerősítette, hogy a Pókember 4. részéhez már elkészült a történet, a film fejlesztésére és bemutatására való várakozás a rajongók számára igencsak megpróbáltatás lesz. Daniel Richtman megbízható forrás szerint az események idővonala szerint legkorábban 2024 végén kezdődhet meg a projekt forgatása. Még hosszabb várakozásra lehet számítani, ha a folyamatban lévő SAG-AFTRA sztrájk nem oldódik meg azonnal. A forgatókönyv véglegesítése, a szereposztás és az előzetes előkészületek elhúzódása azt jelentheti, hogy Holland Pókember szerepének negyedik része csak valamikor 2026-ban kerülhet a mozikba. Ez 5 év szünetet jelent az előző rész után.

Még 2022 júliusában benne volt a hírekben, hogy Holland nem írt alá a Pókember 4. részéhez. Ez szinte biztos, hogy nem változott a folyamatban lévő sztrájk miatt. Ugyanis az kizárja az ilyen tevékenységet. Bár a szerepet újra lehet osztani, ez a Holland vezette trilógia elsöprő sikere és a karakter MCU-ba való beilleszkedése után nagy feladat. Az, hogy a karakter hogyan szerepelhet a jövőbeli MCU-projektekben, nagyban meghatározza majd, hogy milyen történetek bontakozhatnak ki egy esetleges második filmtrilógiában, amelyben Holland szerepelhet.

Minden jel arra mutat, hogy a megbecsült sztár további filmekre szerződik, ahogy arra a sztrájk kezdete előtt utalt, a társszereplő Zendaya és több tehetséges név mellett.

Bár a várakozás a Pókember 4-re ijesztő lehet a falmászó rajongói számára, a legjobb az lenne, ha a film kapna egy kis teret és időt. Új ötletek nélkül nem lehet megismételni a fenomenális Pókember: Nincs hazaút sikerét. Ráadásul bölcs dolog, hogy a Sony kihagyta Pókembert a gonosztevő-spinoffokból. Így a kreatívok nagyobb szabadságot kaptak egy MCU-hoz igazodó történet megalkotására. Anélkül, hogy olyan kevésbé illő kiegészítőket magyaráznának el, mint Morbius és Venom. Hogy végül hogyan alakulnak a dolgok a csapás után, azt majd a kellő időben meglátjuk.

 

Kijavították a Pókember 4 idővonalának egy potenciális hibáját

 

Az MCU első Pókember-filmjét alapvetően jól fogadták, mégis sok kritika érte a rajongók részéről. Néhányan úgy érezték, hogy Vasembernek nem kellett volna szerepelnie a filmben, vagy problémái voltak Tom Holland ruhájának dizájnjával. Mások egy klasszikusabb Pókember-eredettörténetet szerettek volna. A rajongók kritikái ellenére a film egy hibája kiemelkedett a többi közül, és még a teljes idővonalat is veszélyeztette. A Pókember: Hazatérés egy olyan jelenettel nyit, amely közvetlenül a Bosszúállók eseményei után játszódik.

Miután a jelenet véget ér, egy időkártya szerint 8 évet ugrunk előre az időben, de a film többi része 4 évvel később játszódik.

A rajongók szerencséjére a Marvel Studios végre kijavította ezt a kirívó Pókember: Hazatérés hibát a Dorling Kindersley kiadónál megjelent új könyvében, a Marvel Studios The Marvel Cinematic Universe – An Official Timeline-ban. A címlap mellett a főgonosz Adrien Toomes azt írja, hogy nyolc éve tevékenykedik. A könyv 173. oldalán a Loki Miss Minutes-ja magyarázza, hogy ez a hiba egy hiányzó TVA ügyiratnak köszönhető. „Vörösvonal riadó! Üdv újra! Adrien Toomes szerint a New York-i csata nyolc évvel ezelőtt volt, de az az esemény csak négy évvel korábban történt. Ez az eset igazán fejtörést okoz nekünk – úgy vélem, egy elemző elkeverte az ügyiratot.”

Egy rosszul elhelyezett ügyirat valószínűleg nem a rajongók által remélt válasz volt. Ám legalább a Marvel Studios hivatalosan is elismerte hibáját. Az is nagyszerű, hogy a Marvel Studios hivatalossá tette, hogy a film nem 8, hanem 4 évvel a Bosszúállók eseményei után játszódik. 32 film és 9 streaming sorozat mellett az MCU idővonala már a Pókember: Hazatérés botlása nélkül is elég zavart okozhat…

Forrás: Daniel Richtman, Amazon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu