Egyre ígéretesebbnek tűnik a klasszikus Schwarzenegger-mozi remake-je!

MOZI HÍREK – Az egykor Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült ikonikus Stephen King-film remake-jének előrehaladásáról nagyon pozitív híreket kaptunk a producertől.

 

 

A menekülő ember (The Running Man) remake-je igencsak pozitív frissítést kapott. Az eredeti, 1987-es film Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Stephen King (írói nevén Richard Bachman) 1982-es, azonos című regénye alapján. Egy olyan vetélkedőt követ, ahol a bűnözőknek az életükért kell küzdeniük, hogy elnyerjék a kormány kegyelmét. A remake-et 2021-ben jelentették be. A Scott Pilgrim rendezője, Edgar Wright ül a rendezői székben, a forgatókönyvet pedig Michael Bacall írja. Azt is bejelentették, hogy a remake producerei Simon Kinberg, Audrey Chon és Nira Park lesznek.

A SlashFilm nemrég leült egy interjúra Kinberggel az Invasion című sci-fi sorozat új évadának tiszteletére. Beszélgetésük során azonban szóba került a Running Man remake témája is.

Kinberg megosztotta lelkesedését az Edgar Wrighttal való együttműködésről és arról, hogy „aktívan dolgozunk rajta”, és felcsillantotta a reményt, hogy „Edgar talán már jövőre rendezhet”.

„Igen, ő minden idők egyik legjobb rendezője, és az egyik kedvenc emberem, egyszerűen egy szuper nagyszerű fickó. Nyilvánvalóan mozirajongó. Aktívan dolgozunk rajta. Michael Bacall-lal együtt dolgozik a forgatókönyvön. És reméljük, hogy ez egy olyan film lesz, amit – megint csak drukkolva, szerencsét és minden mást kívánva – Edgar talán jövőre rendezhet… Az a király, hogy Edgar, teljesen külön, mielőtt én és a Paramount elindultunk volna azon az úton, hogy kitaláljuk, hogyan szerezzük meg a remake jogait, ami elég bonyolult volt, tweetelt, csak úgy magától – és én nyilván minden lehetséges platformon követem őt -, hogy ha van egy film, amit valaha is újraforgatna, az a Running Man.”

 

Megérett az idő a Schwarzenegger akció-thriller újraforgatására?

 

A modern fikció történetében viszonylag gyakoriak az olyan konkurens disztópikus történetek, mint A menekülő ember Schwarzenegger-féle változata. Valójában King 1982-es könyve volt a második alkalom, amikor Bachman álnéven írt ilyen témákról az 1979-es The Long Walk után. Utóbbi egy halálos versenyre küldött tinédzsereket követett végig, akiket megölnek, ha sebességük túl sokszor esik 4 mérföld/óra alá.

Mindkét regény története némileg laza hasonlóságot mutat egy még korábbi klasszikussal, Shirley Jackson 1948-as „The Lottery” című novellájával is.

A menekülő ember óta eltelt években a film sajátos formája még inkább divatba jött. Ez különösen az Éhezők viadala és a japán importált Battle Royale sikerében mutatkozik meg. Ezekben tizenévesek küzdenek egymás ellen élet-halál harcban a regényekből adaptált filmes franchise-okban. Sőt, novemberben egy új Éhezők viadala-előzményfilm is megjelenik.

A Running Man remake-je nagyon jól teljesíthet ezeknek a címeknek a nyomán. Ráadásul a Stephen King-adaptációk igen termékeny időszakába esik. A 2017-es Az és a 2019-es Az: Második fejezet is a saját évük legnagyobb bevételt hozó filmjei közé tartozott. Mindez azt jelzi, hogy a régebbi művek iránt továbbra is nagy az érdeklődés. Más King-adaptációk szintén kritikai vagy kereskedelmi elismerésben részesültek az elmúlt öt évben.

Forrás: SlashFilm

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu