Hasznos PlayStation 5-fejlesztés érkezik a PS Plus Premium előfizetők számára!

TECH HÍREK – A PlayStation 5 új felhasználói felületének ikonja segít a PS Plus Premium előfizetőknek felfedezni a konzol új felhős streaming funkcióját.

 

 

A Sony új ikonokkal bővítette a PlayStation 5 műszerfalát, hogy a PS Plus Premium előfizetők könnyebben tudják, mely játékokat streamelhetik. Az új PS5 műszerfal ikonja része lehet annak, hogy a SIE még az észak-amerikai megjelenés előtt továbbfejlesztette a felhőstreaming funkciót.

A PlayStation 5 felhőstreaming funkciójának érkezése már régóta váratott magára: a tulajdonosok emlékezhetnek rá, hogy korábban már pletykálták, hogy a Discord integrációval együtt érkezik a népszerű videójáték-konzolra.

Ez utóbbi funkció már az év elején megérkezett. Ám a SIE csak októberben erősítette meg, hogy a PS5 cloud streaming funkciója október 30-án indul Észak-Amerikában. Japán és Európa viszont előbb kapja meg. Sid Shuman, a SIE Content Communications Senior Director akkor elárulta, hogy a PlayStation 1-től a PlayStation 5-ig számos játék, valamint a PS Plus Premium előfizetők játékkönyvtárából származó játékpróbák és digitális PS5 játékok támogatni fogják a felhőstreaminget.

Annak érdekében, hogy a PlayStation 5 felhasználók jobban tudják, mely játékaik játszhatók a PlayStation 5 felhőstreaming funkcióján, a SIE egy új ikonnal egészítette ki a konzol felhasználói felületét. Az észak-amerikai PlayStation 5-tulajdonosoknak október 30-tól egy PS Plus-logóval ellátott felhőszerű szimbólumot kell keresniük játékaik alatt. Az ezzel az ikonnal ellátott játékok, mint például a Genshin Impact, a NieR Replicant és a Cyberpunk 2077, játszhatók a felhőstreaming segítségével. Ezeket a játékokat 720p és 4K felbontásban is játszhatják, bár az ajánlott internetes sávszélességgel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a kívánt felbontásban játszhassák őket. A Shuman például 52 Mbps sávszélességet ajánl a 4K felhőstreaminghez, és 38 Mbps-ot az 1440p-hez.

A PlayStation 5 felhasználóknak azonban nem szabad elfelejteniük, hogy PS Plus Premium előfizetéssel kell rendelkezniük ahhoz, hogy hozzáférjenek az új felhőstreaming funkcióhoz, és láthassák az új felhasználói felület ikonját a műszerfalon.

Emellett a PS5 felhőstreaming funkciójának működéséhez legalább 5 Mbps internetsebességre van szükség. Emellett nem támogatja a PS VR2 játékokat és a lemezes PS5 játékokat sem. Sőt, csak a támogatott, a „Havi játékok” keretében elérhető PlayStation 5 játékok lesznek elérhetőek a streameléshez. (Amennyiben a játékot a felajánlott hónapban váltják ki.)

Mindazonáltal a PS5 felhőstreaming funkciójának közelgő érkezése nagy áldás a PS Plus Premium előfizetéssel rendelkező PlayStation 5 felhasználók számára. Hiszen a konzol tárhelye véges. Igaz, a SIE egy nemrég megjelent frissítéssel lehetővé tette a PS5 felhasználók számára, hogy megduplázzák konzoljuk tárhelyét. Ám ez drága és nehézkes lehet. Rendelkezniük kell a megfelelő SSD-vel és a tudással a telepítéshez. Ezzel a funkcióval a PS5 felhasználók anélkül játszhatnak játékokat, hogy azokat telepítenék a konzoljukra. Így a tárhelyet, amelyet egyébként más játékokra vagy alkalmazásokra használtak volna, felhasználhatják.

Forrás: Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu