A Cyberpunk 2077 folytatását egy sikerjáték-széria evolúciója ihlethette?!

A CD Projekt Red egyik vezető tisztviselője elmagyarázta, hogy a Cyberpunk 2077 közelgő folytatásának célja a The Witcher-sorozat evolúciójának utánzása.

 

 

A CD Projekt Red egyik magas rangú tisztviselője nyilatkozott arról, hogyan fogja a Cyberpunk 2077 folytatása a The Witcher-sorozat evolúcióját utánozni. Ez a kis betekintés a készülő RPG-be 13 hónappal azután érkezett, hogy a stúdió megerősítette, hogy egy másik Cyberpunk 2077 játék – kódnevén Orion – is készül.

A Phantom Liberty nemrégiben történt, kritikai elismerést kiváltó megjelenésével a CDPR kifogyott a befejezés előtt álló projektekből, és most ismét olyan hosszú távú erőfeszítésekre koncentrál, mint a Cyberpunk 2077 folytatása és a The Witcher-franchise negyedik bejegyzése.

A Cyberpunk 2077 folytatása a The Witcher-sorozat fejlődését igyekszik majd utánozni. Ezt állítja a CDPR narratív igazgatója, Igor Sarzynski, aki a PC Gamer-nek adott nemrégiben adott interjújában mondta el. A hivatalos személy ezt továbbfejlesztve kiemelte, hogy a The Witcher 2: Assassins of Kings gyökeresen más élményt nyújtott, mint a franchise első része. Amelyet viszont a The Witcher 3: Wild Hunt ismét átalakított. A CDPR „hasonló evolúcióra” törekszik a Cyberpunk és a készülő utód között, magyarázta Sarzynski.

„Néhány dolog [a Cyberpunk 2077-ben] szinte azonnal működött, például a művészet, a város dizájnja, a zene, az interaktív jelenetrendszer, a játékstílusok” – mondta Sarzynski, jelezve, hogy a közelgő folytatás ezeket az elemeket többé-kevésbé érintetlenül hagyhatja.

A szintlépési rendszer és az NPC interaktivitás is visszatérhet jelentős változtatások nélkül, mivel a tisztviselő szerint a CDPR elégedett a jelenlegi állapotukkal, miközben elismerte, hogy mindkettő elég sokáig tartott, amíg „rendbe hozták”.

Emlékeztetőül, a játék ezen aspektusait legutóbb 2023 szeptemberében újították meg. Akkor adta ki a fejlesztő a játék hatalmas 2.0 frissítését. Az átalakító javítással a játék közelebb került a CDPR eredeti elképzeléseihez. Így a cég most készen áll arra, hogy újabb kísérletet tegyen a disztópikus RPG-formulára. Csakhogy ezúttal nem a nulláról kezdi a játékot. Ehelyett a fejlesztők azt tervezik, hogy a meglévő játékelemeket „még szorosabban” összekapcsolják, hogy „koherens, teljes merítési élményt” nyújtsanak a Cyberpunk franchise második bejegyzésével – zárta Sarzynski.

Hogy ez sikerül-e a CDPR-nek, még jó ideig nem fog kiderülni. Egy októberi befektetői prezentáció során egy másik cégtisztviselő elárulta, hogy a projekt még mindig „koncepciótervezési” szakaszban van. Ez arra utal, hogy a Cyberpunk 2077 folytatása még évekre van a megjelenéstől.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu