A Max Payne remake mellett egy másik régen várt Remedy-játék is gyártási fázisba léphetett?!

A Remedy szerint a Control multiplayer játék és a Max Payne remake-ek már egyaránt a gyártási fázisban vannak.

 

 

Ahogy már beszámoltunk róla, a Remedy Entertainment megosztotta féléves jelentését a befektetőkkel. A finn stúdió büszkén jegyezte meg, hogy az Alan Wake 2 megjelenése kiváló fogadtatásban részesült. Igaz, hozzátette, hogy még túl korai lenne az eladásokról beszélni.

Január és 2023 szeptembere között a bevétel 21,1%-kal csökkent.

Pozitívum, hogy a fejlesztési díjak valamivel alacsonyabbak voltak, mint egy évvel ezelőtt, mivel az Alan Wake 2 a csiszolási szakaszban volt; ráadásul az Alan Wake Remastered az utolsó negyedévben végre megtérítette a fejlesztési és marketing befektetéseket.

Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója ezután a jövőre tekintett. Beszámolt a stúdió számos, fejlesztés alatt álló projektjéről. Különösen kettő emelkedett ki a leginkább. A Condor kódnevű Control multiplayer spin-off és a Max Payne 1 és 2 remake-ek, amelyek már a „gyártásra kész” fázisában vannak.

A Condor egy kooperatív többjátékos játék. „Értékes ismereteket szereztünk a szolgáltatásalapú játékok fejlesztésével kapcsolatban, és most már jobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy olyan játékot hozzunk létre, amellyel a játékosok évekig foglalkozhatnak.” – fogalmazott a fejlesztő.

Eközben a Control 2-t a Virtala ambiciózus projektként jellemezte, amelynek még néhány negyedévig a proof-of-concept szakaszban kell maradnia. Végül, de nem utolsósorban, ami a Vanguard nevű, ingyenesen játszható élő szolgáltatásos játékot illeti, a Remedy a következő lépésekről tárgyal a kiadóval (Tencent). A várakozások szerint a projekt 2023 végére kilép a proof of concept szakaszból.

Mindezen projektek mellett, amelyek a Remedy ütemtervében szerepelnek, úgy tűnik, hogy Sam Lake vágya, hogy egy nagy költségvetésű sötét gótikus fantasy játékot készítsen, nem fog egyhamar megvalósulni.

Forrás: Remedy.games.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu