Az eredeti Öt éjjel Freddy pizzázójában-játék alkotóját elvarázsolta a film hatalmas sikere!

MOZI HÍREK – Scott Cawton, az eredeti Öt éjjel Freddy pizzázójában (Five Nights at Freddy’s) játék készítője kommentálta a film kasszasikeres nyitóhétvégéjét és a különböző vetítéseken szerzett tapasztalatait.

 

 

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában (Five Nights At Freddy’s) videójáték készítője, Scott Cawthon hosszas nyilatkozatot adott ki. Ebben megköszöni mindenkinek, hogy támogatta az új filmet. Cawthon 2021-ben indította útjára a franchise-t egy kis horror-túlélőjátékkal. Utóbbi ugyanazt a nevet viseli, mint a film. Összesen 13 játék és 28 könyv alkotja a „Five Nights At Freddy’s” történetét. Ez többgenerációs rajongótábort eredményezett. A film megjelenése a Blumhouse legnagyobb nyitóhétvégéjét hozta, valamint a legnagyobb nyitóhétvégét egy nő által rendezett horrorfilm esetében.

Cawthon a Redditen osztotta meg tapasztalatait, amikor több moziba is elment, hogy első kézből figyelhesse meg, hogyan reagál a közönség az Öt éjjel Freddy pizzázójában filmre.

Arról beszélt, hogy „inkognitóban” ment, hogy senki ne ismerje fel, bár egy rajongó, aki mellette ült, mégis észrevette. Cawthon több vetítésen is járt, és megosztotta a tapasztalatait. Alapvetően el volt ájulva attól, milyen fogadtatásban részesül a film. Ráadásul vele is roppant kedves volt mindenki, akár felismerte az illető, akár nem. (A teljes kommentet a lenti Reddit-posztban olvashatjátok.)

„Mindenesetre köszönjük mindenkinek, hogy ilyen nagy sikert aratott a nyitóhétvége. A legmerészebb álmaimat is felülmúlta. Olvasom a kommenteket és a kritikákat, szóval bár örülök, hogy a legtöbben jól érezték magukat a moziban, én mindenképpen figyelek, és azt akartam, hogy ezt mindannyian tudjátok.”

 

Kaphat-e folytatást az Öt éjjel Freddy pizzázójában?

 

Az első kritikák a filmet igencsak elmarasztalták. A Rotten Tomatoes-on 30%-os kritikai pontszámot ért el. A nézői pontszám viszont 88%-os, ami igen komoly ellentét. A Metacritic eredményei is hasonlóak, szóval elég komoly a kontraszt. (Ráadásul az új Daisy Ridley-filmhez hasonlóan ennek sem volt sajtóvetítése idehaza. Tehát, a forgalmazók sem várhattak tőle sokat…) Az utóbbi időkben a népszerű címek esetében a két pontszámot illetően megosztottság tapasztalható.

A Super Mario Bros. film is hasonlóan járt, mégis nagy sikert aratott, sőt, az év első milliárd dolláros filmje lett.

Függetlenül attól, hogy mit mondanak a kritikusok, a pénzügyi siker gyakran az, ami igazán meghatározza egy film sorsát. Utóbbi szempontból az Öt éjjel… kasszasiker. A cikk írásakor a mozi világszerte 152 millió dolláros bevételt hozott.

Nehéz elképzelni, hogy a Blumhouse legnagyobb nyitóhétvégéje után a produkciós cég visszalépne a folytatás elkészítésétől. A főszereplő Matthew Lillard már megerősítette, hogy három filmre szóló szerződést írt alá a franchise-ról. Így egy újabb film szinte biztosra vehető.

Ez, valamint Cawthon posztjában tett aláírása, miszerint figyelembe veszi a kritikákat, arra enged következtetni, hogy már a következő forgatókönyv ötletein gondolkodik.

A Blumhouse vagy a Universal Pictures nem adott hivatalos tájékoztatást a Five Nights at Freddy’s 2 kapcsán. Emma Tammi rendező azt mondta, hogy nyitott lenne a visszatérésre, „ha ez a film jól sikerül”. Mivel az írósztrájk véget ért, és a SAG-AFTRA sztrájk is a végéhez közeledik, Hollywood lassan visszatér a megszokott kerékvágásba. Ha ez a mozi ilyen számokat produkál, nem sok kétség van afelől, hogy a franchise a jövőben visszatér a mozivászonra.

Forrás: Reddit, Metacritic

A few opening-weekend stories.
byu/animdude infivenightsatfreddys

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu