Cenzúrázhatják a Baldur’s Gate 3-at?! Kiderült, milyen tartalmakat törölhetnek

Miközben a Baldur’s Gate 3 hamarosan Xboxon is megjelenik, egy ország erősen készül, hogy cenzúrázza a játékot a 2023 végi megjelenés előtt…

 

 

A Baldur’s Gate 3 nem zárkózik el az explicit tartalmaktól. Ennek eredményeképpen a december 21-i japán megjelenésre készülve néhány jelenetet cenzúrázni kell. Amikor a BG3 egy hónappal korábban jelent meg, hogy kikerülje a Starfield népszerűségét, kevesen gondolták volna, hogy ilyen rekordokat döntögető és színvonalas cím lesz belőle.

Tekintettel az első két játék legendás hírnevére, a Larian folytatásának sok mindent kellett teljesítenie, és úgy tűnik, a széles körben elterjedt vélemény szerint a Baldur’s Gate 3 könnyedén megfelelt (és talán még túl is szárnyalta) ezeket az elvárásokat.

Miközben a BG3 az Xbox-os megjelenésre készül, a japán közönség számára is igyekeznek biztosítani a zökkenőmentes megjelenést. Japánban szigorú irányelvek vonatkoznak a médiában ábrázolható explicit tartalmakra. Így a Larian kénytelen volt kiigazítani a címét, hogy az átmenjen a cenzúrán. A nyilvánvaló bűnösök a BG3 szexjelenetei voltak. Ugyanis a játékosok a történet során romantikus találkozásokat élhetnek át társaikkal, de úgy tűnik, nem csak a meztelenség van a vágóhídon.

Ahogy arról az IGN beszámolt, a Spike Chunsoft – a Baldur’s Gate 3 japán kiadója – elmondta, hogy a játék japán verziója nem teszi lehetővé a játékosok számára, hogy bekapcsolják az explicit tartalom opciót a beállítások képernyőjén. Bár ezzel a cím általános meztelenséggel kapcsolatos megközelítése rendeződhet, úgy tűnik, hogy a BG3 néhány jelenetét is cenzúrázni fogják. Például azt, hogy az első felvonás során nem lehet megkínozni az NPC-ket a Goblin táborban.

Bár a Larian következetesen biztosítja a BG3 megjelenés utáni támogatását, a fejlesztők a hibajavításokon és egyensúlyi finomításokon túlmenő, lényegesebb kiegészítésekre is készülnek.

Egy új achievement erősen utal arra, hogy a játék a Tactician-nál keményebb nehézségi módot kap. Ez minden bizonnyal izgalmas lesz a tapasztalt játékosok számára, akik a játék legnehezebb tartalmaival akarják összemérni buildjeiket.

Ami a tartalmi frissítéseket vagy a Definitive Editiont illeti, a Larian továbbra is szűkszavú maradt. A BG3 vágott tartalma látszólag a teljes Upper Cityt tartalmazza. A másik oldalon az olyan társak, mint Karlach, akár új befejezést is kaphatnak egy hipotetikus tartalomfrissítésben. A játék sikere után a helyszín és a karakterek potenciálja megérett. A Lariannak addig kellene lecsapnia a vasra, amíg még meleg, mivel a rajongók még nem állnak készen arra, hogy továbblépjenek.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu