Menekülés a süllyedő hajóról? Több nagy cég is leállította a Twitteres hirdetéseit!

Elon Musk, a Twitter tulajdonosa pedig elnyomónak nevezte ezeket a cégeket (Comcast, IBM, NBC Universal, de még az Apple és a Disney is idevehető…).

 

Muskot egyszerre vádolják meg zsidólobbival és antiszemitizmussal (utóbbi az itthoni államvezetés propagandájában is tetten érhető, ki kell jelenteni), és most olyan szerencsétlen helyzetben van, hogy a hirdetőket meg kell győznie, hogy ne meneküljenek el a közösségi oldaláról. A gázai háborúval kapcsolatos megnyilvánulása (a zsidó közösségeket dialektikus gyűlölettel vádolta meg a fehérbőrűekkel szemben) ugyanis eléggé kiborította a bilit, és eközben ellene van mindenféle rasszizmusnak.

Bizonyos fogalmakat tiltott azóta a Twitteren, de most olyan helyzetben van Musk, hogy a háború mindkét oldaláról támadják őt, és erre jött az, hogy a Comcast és az NBC Universal a Twitteren való hirdetések felfüggesztéséről döntött, mégpedig azonnali hatállyal. A Twitteren a reklámok mellett antiszemita tartalmak vannak, ami azt jelenti, hogy a site hirdetésekre szánt ezközei nem képesek azonosítani, ha káros tartalmak mellett bukkannak fel a reklámok, és a helyzeten ront, hogy az előfizetőknek lehetősége van monetizálni a reklámokat a profilokon. A Media Matters, egy amerikai, baloldali médiaelemző csoport addig tekert az idővonalon, amíg nem talált az antiszemita fiókokon reklámot, és erre az IBM is úgy határozott, hogy szünetetelteti a reklámokat.

Musknak meg elege lett, és azt mondta, hogy hétfőn, amint nyitnak a bíróságok, a Twitter anyacége, az X Corp egy „termonukleáris” pert nyújt be a Media Matters és mindenki ellen, aki csalárd módon megtámadta a cégét. Aztán azt mondta, hogy a Premium+ előfizetéssel, a legdrágább szinten nincsen az idővonalunkon semmilyen hirdetés, és sokan a nagy hirdetők közül szerinte a szólásszabadságot a leginkább elnyomják.

Nemrég a Rágalmazásellenes Ligának (Anti-Defamation League, ADL) ment neki Musk, mert azzal vádolta meg a szervezetet, hogy miattuk ér a Twitter feleannyit most, mint amennyiért tavaly ősszel megvásárolta. Mi pedig csak annyit mondunk, hogy továbbra sem érti, hogy mivel van a baj. Dél-Afrikában nőtt fel. Az apartheid korszakában. Ennyit segítünk.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu