Xboxról PlayStationre: Bonnie Jean Mah átigazolt a másik oldalra

A játékiparon belül gyakran történnek mozgások, de most egy narratív igazgató ugrott át a Microsoft egyik régi (és mostanában valamelyest háttérben levő) franchise-áról a Sony egy szintén hasonlóan régi, de ma is életben tartott IP-jére.

 

Bonnie Jean Mah a Twitteren közölte, hogy a The Coalitiontől átigazolt a Sony Santa Monicához. Mah régebben a Gears of War 4, illetve a Gears 5 narratív tervezője volt, majd elő lett léptetve a franchise narratívájáért feleős igazgatójának. Egy rövid ideig az Age of Empires IV vezető írójaként is tevékenykedett, úgyhogy több Microsoftos franchise-on dolgozott, mielőtt a Sony csapatához átlépett volna. Így a redmondi techóriás elvesztette egyik talán fontosabbak mondanó emberét.

Mah a Twitteren azt írta, hogy a Sony Santa Monicánál is narratív igazgatói beosztást kapott, és alig várja, hogy ezzel a csapattal és a stúdióval dolgozhasson, viszont arról még nincsen szó, hogy pontosan min is fog dolgozni, de mivel a tweetjében őt egy Kratos-szobor mellett pózolva látjuk, talán a következő God of Warral foglalkozik. Mivel a Gears of War 4/Gears 5 párosa esetében könnyen el lehetett siklani a sztori felett, Mah munkássága talán jobban kibontakozhat a PlayStation Studios kötelékében… de azért Cory Barloghoz nehéz lesz felnőnie, és talán erre nem is lesz képes, de esélyt neki is adni kell, hátha meg tudja lepni a közönséget.

A Sony Santa Monica Studio több projekten dolgozik. Az egyik egy új IP lehet Cory Barlogtól, és ez már több éve az asztalukon van. A God of War sem lesz rövid távon elfelejtve, és emiatt gyanítjuk, hogy az északi történetszál harmadik része készül (és ehhez kapcsolódhat Mah is) PlayStation 5-re, hiszen a God of War 2018-ban, a God of War: Ragnarök pedig tavaly kimagasló eredményeket hozott össze a Sony-nak, ami mostanában a blockbuster IP-k felé terjeszkedik a játékaival.

Sok sikert kívánunk Mahnak az új munkahelyén.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu