iPhone SE 4: két dolgot átemel az iPhone 15 Pro-ról az olcsó modell

TECH HÍREK – A teszkógazdaságos iPhone (ugyanis még az alapmodellnél is kevesebbet kell érte fizetni) viszont az előző generációs modellből is átvesz egy komponenst.

 

Az iPhone SE 4-re ne számítsunk jövőre, de már most hallani a MacRumors jóvoltából egyet s mást. Például az iPhone 14 dizájnját veheti át, de laposabb élekkel, továbbá az iPhone SE 3-nál nagyobb kijelzővel rendelkezhet… és az iPhone 14 alapmodelljének akkumulátorát használhatja. Szóval 6,1″-os kijelző (ami a 4,7″-hez képest jelentős növekedés), és a Touch ID funkciót ejtheti, hogy Face ID azonosítást használjon. Nem lesz benne Dynamic Island, amit az összes iPhone 15 használ.

Az iPhone SE 4 korai prototípusai (D59 kódnévvel) az A2863-as modellszámú akkumulátort használják, és ez megegyező az iPhone 14-esével. Nem a legújabb megoldás, de 3279 mAh-s, ami azért jóval erősebb, és így egy egész napot kibírhat, mielőtt a telefon lemerülne. Érthető, hogy miért az iPhone 14 elemeit hasznosítja újra az Apple: a 14-es termékcsalád eladásai nem remekeltek, mert az iPhone 13-as dizájnát használta. A processzor esetében viszont eddig is a legújabbakat használta a cupertinói techóriás a „budget” modellekben, és most is egy 3 nanométeres chipsetet használhat jobb CPU és GPU teljesítményért. Vagy az A17 Pro, vagy az A18 Pro lehet a készülékben.

Másik újítás az, hogy a Lightning port helyett USB-C portot használ majd az iPhone SE 4 (és ez ugyebár nem volt még ott az iPhone 14-en), sőt, az Action gombot is beveti a cég, hogy még jobban használható legyen az olcsó (de a magyar viszonylatokat figyelembe véve továbbra sem a mi pénztárcánkra szabott) mobil. A Touch ID tehát utoljára az iPhone SE 3-ban volt ott, és a Home gombban volt ennek érzékelője.

Már csak az ár lesz a kérdés. Eddig is az iPhone SE volt a legolcsóbb, de valószínűleg itt is áremelésre készülhetünk. Ehhez hozzá fog járulni a 2025-re még inkább gyengülő forint, és már ez is csillagászati árral rendelkezik majd…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu