[TGA 2023] Final Fantasy XVI: egy DLC megjelent, egy másik pedig érkezik [VIDEO]

A Square Enix kicsit trükközött, ugyanis a japán kiadó a két DLC egyikét rögvest elérhetővé is tette…

 

Korábban írtunk már arról, hogy „a tizenhatos végső fantázia” tartalmilag bővülésen fog átesni. A még mindig PlayStation 5-exkluzív játékból bár már készül a PC port (ami akár karácsony előtt meg is jelenhetett volna, ugyanis a Sony hat hónapos exkluzivitásra kötött megállapodást a Square Enix-szel), még mindig csak a Sony konzoljával kell számolnunk. A PlayStation Store-on már fel is bukkant az Echoes of the Fallen nevű DLC, amiért 10 dollárt, kb. 4 ezer forintot kér el a cég.

Lefordítva közöljük a sztori jellemzését: „Ahogy a nap lemenőben van Valisthea földje felett, furcsa, sötét kristályok kezdenek keringeni a feketepiacon. Lehet, hogy ezek egy régóta szunnyadó anyakristály baljóslatú gyümölcsei – olyanoké, amelyekről a világ sosem tudta, hogy léteznek? Clive és társai a válaszok keresésére indulva gyanús kereskedők egy csoportjával találkoznak. Nyomuk egy régóta elhagyatott Fallen (Bukott) toronyhoz, a Sagespire-hez és a benne rejtőző szörnyű titkokhoz vezet…”

Persze nem lehet rögtön elindítani a DLC-t. Először meg kell nyitni Origint a világ térképén, továbbá teljesíteni kell a Where There’s a Will, illetve a Priceless nevű küldetéseket. Nos, ez a páros a 67., utolsó előtti fő küldetésben a 9., illetve a 10. mellékküldetés, tehát lényegében végig kell játszani a Final Fantasy XVI-ot, szóval ne dobjuk be a pénzt a pénztárcájukba, amíg nem tudjuk le Clive történetét (ahhoz érdemes egy heti élelmet bekészíteni).

Bónuszként megkaphatjuk Cloud Strife legendás kardját (Buster Sword) a Final Fantasy VII-ből, illetve a háttérben a rejtekhelyükön egy új dal (Away (1987) Orchestrion Roll) is hallható. De eddig nem esett szó a második DLC-ről, a The Rising Tide-ról. Ez tavasszal fog megjelenni, és feltehetőleg 20 dollárt (8 ezer forintot) kérnek érte, ugyanis az Expansion Pass mindkét DLC-vel 25-ért (10 ezer forintért) megvásárolható, és a la carte általában drágábbak a tartalmak…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu