Avatar: Frontiers of Pandora: a titkos grafikai preset még RTX 4090-en is szaggat! [VIDEO]

Az Unobtainium nevű, elrejtett grafikus beállítás még az Nvidia csúcskártyáját is térdre kényszeríti 4K felbontáson.

 

Ezt a grafikus presetet úgy hozhatjuk elő, ha a Ubisoft Connect kliensben az Add Launch Arguments (indítási feltételek hozzáadása) menüben begépeljük a játéknak azt, hogy -unlockmaxsettings. Ezzel az ultra preset eletti beállításokat kapunk. Például jobb a sugárkövetés, az árnyékok és tükröződések felbontása pedig magasabb. Csakhogy annyira magas a léc, hogy még egy RTX 4090-en is alig fut 60 FPS-nél többel 4K felbontáson, ha a DLSS-t performance módra állítjuk (és ez is 1080p-ről felskáláz!) Itt egy képes összehasonlítást láthatunk az ultra és az Unobtainium preset között, de egy videó is látható lent róla.

Eközben ne felejtsük, hogy a Ubisoft játéka az AMD új technológiáját, az FSR 3 Frame Generationt is támogatja. A legújabb, Radeon RX 7000-es kártyákon több mint 100 FPS-t kapunk minden felbontáson, a 7900 XTX-en pedig 4K-n majdnem 150-nel fut az Avatar: Frontiers of Pandora. Az RDNA 3-as GPU-k így jó performanszot mutatnak be. Ultra preseten, sugárkövetéssel egy RX 7600-on 1080p felbontást, quality módot és frame gent javasol az AMD (átlag FPS: 109), RX 7700 XT-n és RX 7800 XT-n már felvihetjük 1440p-re (átlag FPS: 115, illetve 131). RX 7900 XT-n és XTX-en már 4K-ra állíthatjuk, és az FSR performance módon futhat (átlag FPS: 136, illetve 148). A teszteredményeket az AMD a blogján közölte.

A Computerbase és a PCGameshardware is közölte a tesztjeit, és ők az Nvidia videókártyáit is bevették a tesztbe. (Értelemszerűen nem Unobtainium, hanem ultra preset használtak, ami érthető… a titkos beállításokkal a Ubisoft egyfajta modern Crysis akar lenni!) Az biztos, hogy a Massive Entertainment a vizualitás tekintetében előregondolkodó játékot tett le az asztalra.

Az Avatar: Frontiers of Pandora PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, továbbá Amazon Lunára jelent meg.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu