MachineGames-féle Indiana Jones: logikus volt az Xbox-exkluzivitás

Már most mosdatják magukat az érintettek: azt hallani, hogy a kalapos, ostoros kincsvadász új játéka esetében nem hülyeség az Xbox-exkluzivitás, így már most le is lehet mondani egy PlayStation 5-ös verzióról (esetleg egy Nintendo Switch portról).

 

Kezdjük azzal, amit megszokhattunk: a Disney IP-jei nagyon gyakran multiplatform játékokat szoktak kapni. A LucasFilm Games eddig többnyire szintén ezt a megközelítést alkalmazta, amikor a licenszeket osztogatta. Csakhogy most már van egy kivétel is, ugyanis a MachineGamesnél készülő Indiana Jones-játék esetében a tulajdonos, a Microsoft (ugyanis övék a ZeniMax Media, ami alá a Bethesda tartozik, alattuk pedig a Wolfenstein rebootokat fejlesztő csapat az egyik stúdió) lesöpörte a PlayStation 5-ös verziót, ahogy azt anno tette a Bethesda Game Studiosnál a Starfielddel (írtuk is, hogy tervben volt egy PlayStation 5 port!).

Az Axiosnak Sean Shoptaw, a Disney videojátékokért felelős vezetője elmondta a normálisan még be sem mutatott Indiana Jones-projekt esetében az exkluzivitás logikus, mert az Xbox még mindig az egyik nagyobb játékpiac, és nem lenne korlátozott a játék elérése. (De. A PlayStation Store-on például nem lesz így ott.) Shoptaw szerint anyagilag és stratégiailag is jó megállapodás született, ami virágnyelven annyit jelent, hogy a Microsoft lefizette az Egérbirodalmat…

Shoptaw kitért a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-re is. Ennek fejlesztése felettébb zűrös (állítólag senki sem dolgozik rajta, így a Saber Interactive sem fejleszti…), de a Disney büszke az eredeti játékra, és tudomása van arról, hogy mekkora kereslet mutatkozik iránta, azaz ez azt jelentheti, hogy a cég egyszer oda fog csapni az asztalra, kirúgja a Sony-t (mert PlayStation 5-exkluzívként jelentették anno be!), és majd itt is a Microsofttal intézteti el a játék kivitelezését.

Úgyhogy Indiana Jones is ki fogja hagyni a PlayStation 5-öt, esetleg a Nintendo Switch utódját, mert a Microsoft már itt is elkezdett az exkluzívokra építeni. A Sony-nak mondjuk ott a Final Fantasy XVI és a Final Fantasy VII Rebirth…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu