Ransomware-támadás áldozata lett az Insomniac Games!

Ennek következtében a stúdió következő játékáról, a Marvel’s Wolverine-ről kiszivárgott néhány részlet… ez kínos a Sony-nak!

 

Nem egy egyszerű támadásról beszélhetünk, így nem áll annyiból az egész, hogy a Sony stúdiójától X pénzt követeltek, és a lóvéval lelécel a támadó csoport… ugyanis a Rhysida nevű banda közzétett egy képet, amin bizalmas információkat láthatunk! Van pár karakter, akik a Marvel’s Wolverine-ben lesz ott, de felbukkannak az alkalmazottak személyes információi is (még az ex-alkalmazottaké is!), és ebben még Yuri Lowenthal is érintett. Ő szólaltatta meg Peter Parkert a Marvel’s Spider-Man játékokban…

A képen még a stúdió belsős emailezéséből is febukkan néhány elem, de mivel a kép eléggé elmosott, sokat nem tudhatunk meg belőle. Az viszont biztos, hogy Rhysida ultimátumot intézett az Insomniac Gamesnek: hét napjuk van fizetni, különben a teljes adatcsomagot közzé fogják tenni. Egy aukciót is futtat a csoport az adatokért. 50 bitcoin volt a kiinduló ár, így minimum 2 millió dollár, kb. 720-730 millió forint volt az alap, amiről indult a licit. A Rhysida szerint „egyedi, exkluzív, lenyűgöző” adat van a birtokukban, és csak egy nyertes kapja meg az egészet.

A ransomware támadások eléggé gyakoriak voltak az utóbbi évek során. Általában el szokták rontani a fejlesztők és a fogyasztók örömét egyaránt. Lehet, hogy a Sony végül a saját adataiért kell, hogy fizessen (azaz ők is részt kell, hogy vegyenek a licitálásban), különben nem kevés bizalmas adat juthat el illetéktelenekhez, és abból még súlyosabb részletek juthatnak ki elénk. Csak aztán nehogy ott legyen a pakkban egy félkész build a Marvel’s Wolverine-ből, ám itt a Sony értelemszerűen meg tudja tenni azt, hogy csak fejlesztői profilon, a cég fejlesztőkészletén (dev kiten) lehet elindítani…

A Marvel’s Wolverine PlayStation 5-re készül, és talán 2024 őszén, esetleg 2025 elején meg fog jelenni. Később persze ebből is lesz PC port, ugyanis manapság már a Sony sem hagyja ki a portolást.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu