Avatar: Frontiers of Pandora: élesebb Xboxon, másban jobb PlayStationön [VIDEO]

Bár a PC-n elrejtett Unobtainium grafikus szintet (erről régebben már beszámoltunk!) nem üti meg egyik konzolos verzió sem, azért ott sem lehet rút kiskacsának nevezni a játékot.

 

A Digital Foundry közzétette grafikai elemzését az Avatar: Frontiers of Pandoráról, ám a videóban a két Xbox Series és a PlayStation 5 konzolt vették csak elemzés alá. Viszont ezt kifejezetten részletesen tették, ugyanis közel húsz percen keresztül nézhetjük. PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is kifejezetten hasonló részletességet és környezetet kapunk a PC-s verzióhoz képest (itt az ultra grafikai szinthez kellene viszonyítani), de a sugárkövetéses (ray tracing) megvilágítás és tükröződés sem maradt ki. A ray tracing nincs a PC-s szinten, de mivel egy nagyobb nyílt világban kapjuk, ez is korrekt eredménynek nevezhető.

PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is 60 FPS-es Performance, illetve 30 FPS-en futó Quality grafikus mód vár a játékosokra. Mindkét mód dinamikus fellbontást alkalmaz: a Performance 864p és 1260p között, a Quality pedig 1296p és 1800p felbontás között mozog. Mindkét konzolon az AMD felskálázó technológiájával, az FSR 2-vel csavarják ezt fel 4K-ra. A Digital Foundry szerint a PlayStation 5-ön kicsit alacsonyabb a dinamikus felbontás, de az Xbox Series X-en sokkal inkább láthatóak a rekonstrukcióks grafikus hibák, feltehetőleg a hibás FSR-implementáció miatt. A frame rate mindkét konzolon 50-60 FPS között mozog, de 45-50-re is lemehet. Az Xbox Series X-en néhol akadozik, vagy egy másodpercig akár be is áll minden, amíg a háttérben betöltődik a játék világa.

A Quality mód ezúttal is a játékipari hagyományok érvényesülnek. Mindkét konzolon megfelelő időzítés van a képkockák között, és a frame rate stabilan 30 FPS. Xbox Series S-en a helyzet ezúttal is más. A kisebb konzolon ugyanis mindössze egy 30 FPS-es mód van, amelynek natív felbontása 720p és 1080p között van, viszont a teljesítményre nincsen panasz.

Legalább nincs probléma.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu