Újabb kártérítést fizet a zaklatásos pere után az Activision Blizzard King!

Ez már lényegében a Microsoft cechje, hiszen időközben a redmondiaké lett a kiadó.

 

2021 júliusában a kaliforniai méltányos foglalkoztatási és lakhatási minisztérium, a DFEH beperelte az Activision Blizzard Kinget, mert a cégen belül nagyon elterjedt a zaklatás és a női alkalmazottak diszkriminációja miatt. Emiatt az alkalmazottak tüntetőlegesen kivonultak a munkahelyükrül és létrejött egy szakszervezet, aminek A Better ABK a neve, ugyanis jobb munkahelyi körülményeket követeltek. Erre a kiadó részvényeinek értéke bezuhant, ami a Microsoftnak kapóra jött, hiszen így olcsóbban fel tudta markolni az év végéig még Bobby Kotick által vezetett céget, bár a szövetségi kereskedelmi bizottság, az FTC még mindig próbálja megakadályozni ezt.

Aztán az egyenlő foglalkoztatási esélyek bizottságával (EEOC) tavaly márciusban megállapodás született, és az Activision Blizzard King 18 millió dollárt fizetett. De volt egy másik állami szervezet, a polgári jogi osztály (CRD), és itt is kezet fogtak a felek: „Kalifornia továbbra is mélyen elkötelezett a nők polgári jogainak előmozdítása és érvényesítése mellett a munkahelyeken. Ha a bíróság jóváhagyja, ez a megállapodás jelentős előrelépést jelent, és közvetlen megkönnyebbülést hoz az Activision Blizzard dolgozóinak. A kaliforniai polgári jogi osztályon továbbra is mindent megteszünk, hogy harcoljunk államunk lakosainak jogaiért,” nyilatkozta Kevin Kish, a kaliforniai CRD elnöke.

54,87 millió dollárt fizet az Activision Blizzard King (innentől csak ABK). Ebből 45,85 millió megy a megállapodási alapba a dolgozóknak. Azok a nők, akik 2015. október 12-e és 2020. december 31-e között dolgoztak a cégnek vagy alkalmazottként, vagy szerződésesként, kompenzácóban részesülhetnek, de a megállapodást a bíróságnak még el kell fogadnia, és csak utána lehet jelentkezni. Az ABK ezen felül köteles a megállapodásból származó többletpénzt elosztani olyan jótékonysági szervezetek között, amelyek a videojáték- és technológiai iparágakban dolgozó nők támogatására vagy a munkahelyi nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos kérdések tudatosítására összpontosítanak, és egy független tanácsadó kell megbízni a cég javadalmazási és előléptetési politikáinak és képzési anyagainak értékelésére és ajánlások megfogalmazására.

Az ABK alkalmazottai mostantól kihasználhatják a Microsoft és a Communications Workers of America (CWA) közötti, a szakszervezetek semlegességéről szóló megállapodás előnyeit, és szabadon szakszervezetbe tömörülhetnek.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu