Elhunyt James McCaffrey, a Max Payne és a Remedy többi játékának színésze

MOZI HÍREK – A Max Payne játék és számos tévés produkció színésze, James McCaffrey 65 éves korában hunyt el a TMZ beszámolója szerint.

 

 

A TMZ egy képviselő nyilatkozatát tette közzé, amelyből kiderül, hogy James McCaffrey december 17-én, vasárnap hunyt el, barátok és családtagok körében, csontvelőrákkal vívott harc után.

„Dick Wolf egyik pártfogoltja, McCaffrey 35 éves sikeres karriert futott be a televízióban és a filmiparban. Az Actor’s Studio-ban képezték ki, sosem veszítette el a karakterek megformálása iránti szeretetét; jó külseje azonban gyakran a főszerepek felé terelte” – nyilatkozta McCaffrey képviselője a TMZ-nek.

Kevin Dillon, aki Johnny „Drama” Chase-t alakította az HBO Entourage című vígjátéksorozatában, elsőként számolt be McCaffrey haláláról egy Instagramon közzétett bejegyzésben, amelyben azt írta: „Szerencsések voltunk, hogy ismerhettünk. A legjobb barátom, hiányozni fogsz”.

McCaffrey a Remedy Max Payne sorozatának három játékának játszotta a karaktert. Továbbá más Remedy-játékokban, például az Alan Wake-ben és a Controlban is szerepet kapott. Legutóbb McCaffrey volt az Alan Wake 2-ben Alex Casey hangja. Ő a Remedy Max Payne-jéhez hasonlóan Sam Lake fizikai megjelenésű karaktere.

A Remedy saját nyilatkozatot adott ki az X/Twitteren közzétett bejegyzésében: „Mély szomorúsággal értesültünk szeretett barátunk és munkatársunk, James McCaffrey, Max Payne és Alex Casey ikonikus hangja haláláról. Figyelemre méltó tehetsége életet adott karaktereinknek, és maradandó hatást gyakorolt közösségünkre. Szívünk mélyen együtt érez a családjával.”

Sam Lake, a Remedy munkatársa azt mondta, hogy „összetört a szíve”. „Több mint 25 évig dolgoztunk együtt. Kedves ember és jó barát volt. A Remedy család fontos tagja volt. Briliáns színész volt. Senki sem tudta nála jobban csinálni, amit ő csinált. James volt Max Payne, Thomas Zane, Zachariah Trench és végül Alex Casey. Az a megtiszteltetés ért, hogy Max Payne és Casey szerepén osztozhattam vele. Öröm volt vele dolgozni. Megőrzöm az emlékét, és hiányzik. Őszinte részvétem a családjának. Nyugodj békében, Jim.”

A Max Payne-sorozatot kiadó Rockstar Games szintén közleményt adott ki. Ebben a következőket írta: „Nyugodjon békében James McCaffrey, az utánozhatatlan és parancsoló jelenlét, aki életre keltette Max Payne-t”.

McCaffrey változatos tévés és filmes karriert is befutott. Többek között Jimmy Keefe szerepét játszotta a Ments meg! (Rescue Me) című sorozatban. A színészt felesége, Rochelle Bostrom és lánya, Tiernan gyászolja.

Forrás: TMZ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu