Előnybe ugrott a Microsoft az Activision Blizzard megvételével, írja a Sony!

Egy kiszivárgott dokumentumban „a kékek” elismerték, hogy az Activision Blizzard Kinggel a szárnyuk alatt a Microsoft lépéselőnybe juthatott…

 

A Sony volt a legnagyobb ellenzője annak, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzard Kinget (ez lehetett volna több is, de a cég részvényei a szexuális zaklatásos botrány, és az abból azóta KÉT kártérítéshez vezető eljárás rontott rajta!), ugyanis szerinte a redmondiak monopolhelyzetet teremthetnek. Mivel a Microsoft az operációs rendszerek tekintetében valóban ehhez közeli helyzetben van, nem nagyon lehet ezt megcáfolni…

A mai nap során már beszámoltunk az Insomniac Games ransomware támadásának következményeiről, de még mindig van miről írni. Az 1,67 terabájtnyi fájl között ott volt egy belsős PlayStation stratégiai dia, ami aggodalmát fejezi ki arról, hogy a Microsoft képes lesz átugrani a Sony jelenlegi „pillérjeit” az Activision Blizzard King felvásárlásakor. A cég elismerte az akvizíció stratégiai jelentőségét, pláne a Game Pass szolgáltatást is figyelembe véve.

A Sony-nak az ActiBlizz+Game Pass páros hatalmas veszély a PlayStation Plus számára, és a cég szerint évi másfél milliárd dollárt bukhat a jövedelméből emiatt. A Sony úgy látja, hogy PC-n, mobilon és az élő szolgáltatásos (live service) piacon is nagy löketet kap a kiadó felvásárlásával a redmondi techóriás. Érdekesség, hogy a Sony beismeri, hogy a cég pillérjei valamelyest elavultak és a riválisokhoz képest lemaradásban vannak, de hozzátette, hogy a tökéletes videojátékos előfizetés sem létezik. A nagy AAA PayStation-exkluzív címek fejlesztését nem lehet csak az előfizetésekből finanszírozni, és ebből úgy következtethetünk, hogy a Sony nem fog ezzel a modellel versenyre kelni a Microsofttal, és inkább a prémium játékeladásos modellben terjeszkedne (újabb áremeléssel: 80-100 dollár…).

A Sony úgy látja, hogy a Microsoft felvásárlásainak eredménye 2027-ben érhetnek be. Mivel tegnap egy olyan pletykáról írtunk, hogy addigra már megjelenhet a következő generációs Xbox, az új generációra a Microsoft éllovassá válhat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu