Milyen új játékokon dolgozhatnak a Naughty Dog fejlesztői?

A The Last of Us franchise-nak biztosan lesz folytatása. Ám a Naughty Dog talán tartogat még más, izgalmas, új IP-ket is a tarsolyában…

 

 

A Naughty Dog kiábrándító híreket osztott meg a Last of Us többjátékos játékának törléséről és arról, hogy miért döntöttek úgy, hogy leállítják a fejlesztést. Az indoklás abszolút logikus. Jó hallani, hogy a Naughty Dog nem feszíti tovább a húrt egy olyan megbízás teljesítése érdekében, amit nem biztos, hogy végre tud hajtani. Persze az mindig is bosszantó lesz, hogy a játékosok sosem kapták meg azt, ami egy fantasztikus live service-élményt jelenthetett volna a The Last of Us Online kapcsán.

A Naughty Dognak most, hogy ez a hír felröppent, nem is kell megnyugtatnia a rajongókat, de ismét emlékeztetett mindenkit arra, hogy még mindig több játékuk is készül.

Most már egyértelmű, hogy a Naughty Dog csak egyjátékos játékokat fog fejleszteni. Ez izgalmas, tekintve, hogy ez vezetett a stúdió sikereihez. Az Uncharted például kikövezte az utat a The Last of Us sikeréhez. Mindkét franchise a közelmúltban készült élőszereplős adaptációkkal együtt is hihetetlenül népszerű. Úgy tűnik azonban, hogy a Naughty Dognak nincsenek tervei az Uncharted felélesztésére most, hogy Nathan Drake egy gyönyörű narratív könyvet kapott. Míg a The Last of Us előtt még hosszú út állhat. Ennek ellenére egy új IP a csapattól mindig is vonzóbb lehet, mint egy újabb Last of Us játék.

 

A Naughty Dog útitervének kétértelműsége izgalmasabbá teszi az új játékokat és IP-ket

 

A The Last of Us 3. része hatalmas hatással lehet a játékiparra. Az egyik legnagyobb játék lehet, amit a Naughty Dog valaha is kiadott. Ám a hivatalos bejelentésig hátralévő időben sosem lesz kérdéses, hogy a Naughty Dog valóban dolgozik-e rajta. Legalábbis nem úgy, mint a 2. részen. Senki sem hitte el, hogy a második rész elkerülhetetlen, amikor bejelentették. Az eredeti játék befejezése elég egyértelmű volt. A történet befejezésének ott lett volna értelme, anélkül, hogy a Naughty Dognak valaha is exhumálnia kellett volna.

Csak 2016 végén jelentették be hivatalosan a folytatást, ami csak néhány évvel az eredeti PS4-es remaster után történt, de a második rész végül csak 2020-ban jelent meg.

Várhatóan ugyanezen időintervallumban érkezik majd a harmadik rész is. Főleg most, hogy a Naughty Dognak nem kell a The Last of Us Online-ra terelnie a figyelmet. Elkerülhetetlennek tűnik egy harmadik rész, hiszen a franchise még sosem volt ennyire népszerű. A második rész ugyanolyan végérvényes lezárást kapott, mint az első. Mégis a tudat, hogy egy élőszereplős HBO-adaptáció már a folytatás sarkában van, egy lökés lehet, amit a Naughty Dog a hátában érez, hogy folytassa a történetet, mielőtt az HBO-nak nem lesz mit adaptálnia.

 

Kell még valami az Uncharted és a The Last of Us mellett…

 

A The Last of Usnak csak két része van, és ezek között lesz két remaster és egy alapos remake. Jövő hónapban ilyenkor már elérhető lesz a The Last of Us második részének remasterje. A sorozat teljesen felzárkózik a current-genre. Így a következő PlayStation-konzol érkezéséig már nem lesz mit remasterelni vagy remake-elni a franchise-ból.

Addig is a Naughty Dog valamikor a jövőben kiadná az önálló többjátékos játékot, ha nem törölték volna, de a franchise egyjátékos játékokban folytatódik.

Inkább, mivel a Naughty Dog többször is megosztotta, hogy több játék is készül, joggal feltételezhető, hogy nem mindegyik a The Last of Us franchise része.

Hihetetlen lesz látni, hogy a Naughty Dog mit tud elérni a The Last of Uson túl! Hiszen nem kizárólag ez az IP határozza meg a munkáját. Igaz, még nem világos, hogy a van-e visszatérő IP-je a tervben, vagy kizárólag újakon dolgozik. Az Uncharted és a The Last of Us már több mint egy évtizede viszi a stúdiót. Valami új a több fejlesztés alatt álló játékai között teljesen üdítő lenne. Különösen, ha olyan lenyűgöző lenne a feltevés, mint mondjuk egy Punisher-játék, amelyet a Naughty Dog fejleszt…

Forrás: Gameranx

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu