Az Insomniac Games reagált a ransomware támadásra

Egy rövid közleménnyel adott magáról életjelet a stúdió.

 

A Twitteren olvashatjuk, hogy mit írt a csapat, ami az utóbbi egy hét során gyakran megfordult a hírekben, ugyanis a ransomware támadásra nem fizettek, így több mint másfél terabájtnyi fájl szivárgott ki a Sony csapatából, és ebből adódóan rengeteg dolgot tudtunk meg a stúdió terveiről. Ezekről mind be is számoltunk, és van is bőven mit olvasgatni.

De nézzük, hogy mit írt az Insomniac Games: „Köszönjük a kiáradó együttérzést és a rendíthetetlen támogatást. Mélységesen hálásak vagyunk érte. Szomorúak és dühösek vagyunk a stúdiónk ellen nemrégiben elkövetett kibertámadás miatt, és az érzelmi áldozatok miatt, amelyeket ez a fejlesztőcsapatunknak okozott. Az elmúlt napokban magunkba fordultunk, hogy támogassuk egymást. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ellopott adatok között vannak alkalmazottaink, volt alkalmazottaink és független vállalkozóink személyes adatai is. Emellett korai fejlesztési részleteket is tartalmaznak a PlayStation 5-re készülő Marvel’s Wolverine-ről. Továbbra is gyorsan dolgozunk azon, hogy megállapítsuk, milyen adatok érintettek.

Ez a tapasztalat rendkívül megrázó volt számunkra. Azt szeretnénk, ha mindenki úgy élvezhetné az általunk fejlesztett játékokat, ahogyan azt terveztük, és ahogyan azt a játékosaink megérdemlik. Azonban, mint Logan, az Insomniac rugalmas. A Marve’s Wolverine fejlesztése a tervek szerint folytatódik. A fejlesztés még korai szakaszában van, és a projekt kétségtelenül nagymértékben fejlődni fog a fejlesztés során, ahogyan minden tervünk is. Az Insomniac minden munkatársa nevében köszönjük a folyamatos támogatást ebben a kihívásokkal teli időszakban,” írta a stúdió.

Eléggé rosszul ér tehát véget számukra a 2023-as év. (Ezen a héten már nem nagyon foglalkozott a fejlesztéssel, az ünnepek között tuti nem fognak visszamenni a stúdióba, és január első hete is nagy eséllyel még lazábbra lesz fogva…) Remélhetőleg mihamarabb képesek lesznek túllendülni ezen a borzalmasnak nevezhető szituáción, mert megérdemlik, hogy boldogak legyenek, elvégre ők is emberek, és nekik is vannak érzéseik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu