Ennyit a mohó Steam-kód eladókról: megtudtuk, mikor hal meg a The Day Before!

Eddig nem hallottuk, hogy az Fntastic csúfosan befürdő játéka mikor áll le teljesen, de most már teljes a kép.

 

December egyik nevetséges története volt az, ahogy a korábban a legtöbbet kívánságlistára tett (wishlistelt) játék a Steamen elrajtolt korai hozzáférésben, de egy hét sem kellett a The Day Before mögött álló stúdiónak, hogy bejelentse: itt a vége, fuss el véle, éd ők beadták az unalmasat. Ez felettébb röhejesnek hangzik, hát még az, amiről tegnap számoltunk be: a Steamen ugyebár leállították a játék értékesítését, és így új játékosokat nem szerezhet egyszerűen az MMO.

Igen ám, de sokan újraértékesíteni kezdték a The Day Before még fel nem használt Steam-kódját az eredeti árnak sokszorosát kérik el érte, ami azért hülyeség, mert a stúdió a csőd bejelentésekor azt mondta, hogy a játék szerverei még aktívak lesznek, de mivel egy MMO-ról van szó, ha a szerverek le lesznek kapcsolva, a kódokat a mohó illetők a hajukra kenhetik. És most itt az utolsó, a történetet még inkább viccessé tevő elem a puzzle-nkben.

A The Day Before kiadója, a Mytona a Twitteren egy közleményben tudatta velünk, hogy egy hónap múlva semmit sem fog érni a játék Steam-kódja: „Kedves közösség, sajnálattal tájékoztatunk titeket, hogy a fejlesztő cég, az Fntastic hivatalosan is megszüntette működését, és ennek következtében a The Day Before leáll, és a szerverek 2024. január 22-én le lesznek kapcsolva. Amint azt korábban közöltük, a Mytona, mint befektető, a Steammel együttműködve azon dolgozik, hogy megkönnyítse a visszatérítést a játék összes vásárlója számára. Azoknak a játékosoknak, akiknek még nem fizették vissza a játék árát, a Steam mostantól proaktív módon visszatéríti a fennmaradó összegeket. Köszönjük a közösség támogatását a projekt teljes időtartama alatt. Sajnos fejlesztőcsapat nélkül nem volt más választásunk, mint a projekt hivatalos lezárása. Őszintén köszönjük minden támogatónknak ezt az utat, és mindenkinek boldog ünnepeket kívánunk.”

Ezúton egy taps a történet végének.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu