Lehet ennél lejjebb?! A Starfield a Steam-értékelése még rosszabbra fordult!

A Starfielddel kapcsolatos folyamatos elégedetlenség miatt a játék Steam-értékelése tovább csökkent, de egy nemrégiben történt változás még aggasztóbb képet festhet a játékról.

 

A Starfield már nem ‘Vegyes’ értékelést kap a Steamen, mivel a játékosok által nemrég hagyott vélemények többsége ‘Többnyire negatív’, csupán 37% elégedett a játékkal. Habár a Starfield sikerrel indult 2023 szeptemberében, a legújabb Bethesda cím lassan veszített népszerűségéből. A Skyrim és a Fallout 4 után sok Bethesda-rajongó csalódott a Starfieldben.

Bár a Bethesdát dicsérni kellene azért, hogy próbált valami mást alkotni, úgy tűnik, hogy a játékosok többsége elégedetlen az iránnyal, amit vettek. A Starfield egyedüli hangsúlya a procedurális generáláson azt eredményezte, hogy hiányzik belőle az a ‘varázslat’, ami eredetileg a Bethesda játékokhoz vonzotta a rajongókat, és néhány játékos azt állítja, hogy inkább egy üres világokból és statikus városokból álló vidámparknak tűnik, amelyeket betöltő képernyők kötnek össze, nem pedig az a beleélős homokozós élmény, amit a korábbi Bethesda címek olyan könnyedén közvetítettek.

Bár 2023 legnagyobb RPG-jei, a Baldur’s Gate 3 és a Starfield két ellentétes végletet mutatnak be az RPG-kkel kapcsolatos problémás tendenciában.
Ennek eredményeként a Starfield jelenleg 37%-os értékelést büszkélkedhet a Steamen, a játékosok által az elmúlt 30 napban tett felhasználói vélemények alapján. Bár a Bethesda megosztott egy ambiciózus útitervet a Starfieldhez, ez keveset tett a játékkal kapcsolatos jelenlegi közvélemény javítására. A Cyberpunk 2077 újraéledése, valamint a Baldur’s Gate 3 kolosszális sikere valószínűleg a legrosszabb dolog, ami a Starfielddel történhetett. Számos elégedetlen játékosa összehasonlította a másik két címmel, ami csak tovább kiemelte a Starfield legnagyobb hiányosságait, mint szerepjáték.

Bár Emil Pagliarulo a Starfield kritikáira válaszolt Twitteren, azt állítva, hogy a játék sok kemény munkát igényelt, és azzal vádolva az elégedetlen játékosokat, hogy nincsenek kapcsolatban a játékfejlesztés valóságával, a nyilatkozat csak tovább mélyítette a szakadékot a Bethesda és a közösség között.

A Skyrim több játékossal rendelkezik, mint a Starfield, nyilvánvaló, hogy a játék nem rendelkezik azzal a vonzerővel, amit a Bethesda remélt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz. A Bethesda még nem hagyta cserben a Starfieldet, körülbelül 250 alkalmazott még mindig dolgozik a játékon, és 2024-ben rendszeres frissítéseket fognak kiadni.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu