Nagy falat a Persona ASA számára: hogyan lesz hiteles az újabb spinoff sztorija?

A pletykált „partyjáték” esetében több kérdést is fel lehet tenni (lesz-e története, miképp hat a franchise idővonalára).

 

A pletykák szerint bár készül a Persona 6 is, olyasmit is hallani, hogy a franchise főszereplőivel támadó, komolytalanabb cím a sorozat előtt kíván tisztelegni. Ilyen kitérőt már láthattunk nemrég a Persona 5 Tacticával. A narratíva viszont fontos elem a spinoffokban is, ugyanis a Persona 4 Arenától kezdve a Persona Q-kon át a Persona 4: Dancing All Nightig mindegyikben láthattunk történeteket az új játékmechanizmusokba építve. Néhol a sztori alkalmazása szükségtelennek bizonyulhatott, de a Persona 3 és 5 táncolós spinoffjában inkább a szociális kapcsolat (social link) mégis fontos szereppel bít. A Persona 5 Tactica és Strikers egyaránt bizonyította, hogy a történetet a SEGA alá tartozó Atlus nem kívánja hanyagolni, sőt, igyekeznek a fő sztorihoz hiteles, „kánon” irányt követni.

A Persona harmadik és ötödik fő részében egyes karakterek sorsa behatárolja, hogy hol lehet a spinoffokat elhelyezni, de a trükkök néha „emléktörlő” megoldással elfeledtetik a karakterek számára, hogy mi is történt, vagy miképp lépnek interakcióba a csapat többi tagjaival. Ennek ellenére előre lehet tudni, ha a spinoff időpontját is tudjuk a sztoriban, és a spinoffok megjelenési dátuma tovább bonyolít mindezen. A Persona 5 Tactica az alapjáték után játszódik a fő Phantom Thieves csapattal, és nem kell újra kapcsolatot létesíteniük egymással, ráadásul visszaemlékezhetnek a régebbi eseményekre, de Akechi és Kasumi hiánya fura lehetett, de ezen a Repaint your Heart felfedése ezt orvosolni tudta, ám vissza kellett forgatni a Persona 5 Royalban egy helyszínre az eseményeket, így Akechi valódi céljai ekkor még nem ismertek.

A Persona 5 Tactica a Strikers előtt helyezkedik el az idővonalon, és Sophia és Zenkichi hiánya megemlíthető, és bár voltak, akik DLC-ben reménykedtek, nem sok értelme lett volna a felbukkanásuknak az összefüggés tekintetében, mert a Phantom Thieves csapat nyári utazása előtt játszódik a P5T. Ha a Persona ASA mindegyik főszereplővel és történetileg hiteles módon akar jelentkezni, akkor nehéz helyzete lesz. A Persona Q-ban a Persona első és a második rész stábját is alkalmazta; ha az ASA Akechit is betenné, akkor Toshiro és Zenkichi elhelyezése még körülményesebb lenne. Nem beszélve Labrysról, aki lényegében a Persona 4 Arena SEES csapatának felnőtt verziójával fut össze. A fő részek karaktereit így inkább a bemutatkozások életkorára teheti a spinoff, ami továbbra is sok kérdést feszeget a Persona 5 miatt.

Akechi így ismét antihős lehet, de ha a Persona 5 Royal, Tactica és Strikers után játszódik, akkor sokkal inkább hihető lehet az ASA, ha az Atlus meg akarja magyarázni a karakter túlélését. Szóval a sok spinoff csak bonyolít a helyzeten!

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu