A Dead Island 3 végre ismét szigeten kellene, hogy játszódjon

Bár a Dead Island 2 helyszínéül szolgáló pokoli Los Angeles remek szórakozás, a harmadik játéknak vissza kell térnie a franchise-nak a szigeti gyökerekhez.

 

Az idei Dead Island 2 meglepő sikerének köszönhetően egy esetleges Dead Island 3 most sokkal valószínűbbnek tűnik. A fejlesztő Dambuster Studios tíz évnyi fejlesztői purgatóriumban rekedés után végre visszahozta a Dead Island 2-t a halálból, de a játék helyszíne nem éri el azt, amit a cím sugall. Annak ellenére, hogy a Dead Island 2 már két DLC-vel rendelkezik, amelyek közül a második valamikor 2024-ben jelenik meg, sok rajongó még több Dead Islandet remél a jövőben. Ha ez egy harmadik játékot jelent a franchise-ban, akkor egy valódi szigetet mint környezetet szerepeltetve ideális lenne.

Kétségtelen, hogy a Dead Island 2 sokak számára nagy meglepetés volt, de az, hogy a játék nem egy szigeten játszódik, miközben a cím egy sziget létezését sugallja, időnként kissé megrázónak tűnt. Bár egy idő után természetesnek tűnt, és nyilvánvalóan bájos volt a zombik által megtizedelt Los Angeles „HELL-A”-nak nevezése, volt egy kis csalódottság, hogy nem tapasztalhattunk meg egy szigetet.

Ha a Gearbox lejegyzetelné a Dead Island 2 egyik hasznos mechanikáját, a következő Borderlands játék forradalmasíthatná a mindent eldöntő zsákmányolási rendszert.
A Dead Island 3-nak vissza kellene térnie a gyökereihez

Bár a Dead Island 2-ben nem volt szó szerint sziget, de legalább van értelme annak, hogy Los Angelest metaforikus szigetként használják. A Dead Island 2 eseményei során Los Angelest elárasztották a fertőzöttek, elszigetelve azt Amerika többi részétől. Ez az elszigeteltség teszi a várost metaforikus szigetté, és bár a játék története szempontjából ez működött, egy harmadik fővonalbeli Dead Islandnek vissza kell térnie ahhoz, ami kiemelte azt: egy igazi szigeti környezethez.

 

Visszatérés Banoi-ba?

 

Az első Dead Island-játék egy Banoi nevű, Pápua Új-Guinea partjainál fekvő fiktív szigeten játszódott. Az első játék befejezése cliffhangert adott a rajongóknak, és hihetetlenül érdekes lenne látni, milyen Banoi most, a fertőzés kezdeti kitörése után. Egy játék, amely egy megrögzött túlélőt követ, akinek sikerült évekkel a járvány kitörése után is a szigeten élnie, remek recept lehet egy zombis történethez. Az első játékhoz hasonlóan a Dead Island 2 is a járvány kitörésének kezdeteinek eseményeit követte, és lenyűgöző lenne látni, hogy a következő játékban milyen lehet egy fertőzött közösség jóval a járvány kitörése után.

 

Ha nem is Banoi, egy új és izgalmas helyszín

 

Ha a Dead Island 3 nem tér vissza Banoi-ba, a következő kézenfekvő lépés az lenne, hogy a játék egy teljesen új, eddig még nem látott szigeten játszódjon. A Dead Islandet a helyszínek teszik még magával ragadóbbá, és bár a második játék Los Angeles-i változata izgalmas helyszín volt, egy soha nem látott sziget, amelynek saját, egyedi, teljesen a fejlesztők által kitalált története lehet, még magával ragadóbbnak bizonyulhat. Elveszni egy fiktív világban az egyik legnagyszerűbb része a játékoknak, és a Dead Island 3-nak ezt kell felkarolnia.

Természetesen jelenleg nincsenek konkrét hírek a Dead Island 3-ról a láthatáron, de a legutóbbi DLC-k és a cím általános sikere teret enged egy újabb fejezetnek a történetben. A Dead Island 2-ben a valós helyszínek használata szórakoztató, de az eredeti Dead Islandben szereplő Banoi sziget még inkább elbűvölővé tette a játékot, és izgalmas lenne, ha egy harmadik fővonalas játék visszatérne ahhoz, ami az első részt olyan egyedivé tette.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu