Baldur’s Gate 3: vajon a legutóbbi patch segített a karakter-románcok problémáján?!

A hatalmas és részletesen kidolgozott Baldur’s Gate 3, ahol számtalan választási lehetőséget kapunk, most foltozott egy románcot. De még mindig nem tökéletes…

 

 

A Baldur’s Gate 3 több változtatáson is átesett, ami a románcokat és a románc – és ezzel együtt a jóváhagyási – rendszer működését illeti. Először is, túl könnyű volt románcokat kezdeni. Olyannyira, hogy minden társunk Tav-val akart lenni, és néhányan nehezen fogadták el, hogy nem nyerték el Tav szívét. Azonban még az eddigi javítások után sem működik minden románc a BG3-ban megfelelően.

A Baldur’s Gate 3 a megjelenése óta mindenhol változtatásokat és frissítéseket eszközölt, és bár ez sokkal gördülékenyebb játékélményt eredményezett, néhány szempontból még mindig nem tökéletes.

Az egyes románcokban felbukkanó problémák azonban nem következetesek. Ez hivatalos javítás nélkül megnehezíti a navigációt. Addig is, néhány Tav kreatív lett a románcok – sőt, a toborzás – tekintetében Minthara esetében egy jó végigjátszás során.

 

Mi a gond Mintharával?

 

Sajnos Minthara toborzása egy jó végigjátszás során nem mindig működik úgy, ahogyan azt terveztük. Több jelentés is szól arról, hogy Minthara nem jelenik meg a Moonrise Towersben, miután kiütötték a Shattered Sanctumban. Azonban az okokat, hogy ez miért történik, csak találgatni lehet. Nincs elég konzisztencia ahhoz, hogy egyetlen okot lehessen meghatározni. Ehelyett inkább véletlenszerűnek tűnik, hogy mikor és miért bukkan fel ez a hiba.

Legalább van néhány ötlet, ami a lehetséges okokat és a próbaképpeni megoldásokat illeti. Ez azt jelenti, hogy nem minden megoldás fog működni minden lejátszásnál.

A feltételezett tevékenységek, amelyek ehhez a hibához vezettek, a következők: hosszú pihenők a Shattered Sanctumban, nem beszélünk Mintharával, mielőtt kiütnénk, a Goblin táborral kapcsolatos küldetések sorrenden kívüli teljesítése, és hagyjuk, hogy a táborban vagy a Shattered Sanctumban lévő goblinok bármelyike használja a Wardrumot, és riassza a többi szövetségesét. A Wardrum problémát azonban talán a legkönnyebb megoldani. Ugyanis egy találattal elpusztíthatók, így lehetetlenné válik erősítés hívása és a többi Goblin és vezető riasztása. De ismétlem, ez mind csak spekuláció, amely különböző tapasztalatokon és több tapasztalatból származó megfigyeléseken alapul.

 

 

Baldur's Gate 3 Minthara

 

 

Nincs végleges megoldás a Bladur’s Gate 3 románc esetében

 

A végső cél, hogy Mintharát toborozzuk anélkül, hogy gonosszá válnánk, csatlakoznánk a goblinvezérekhez, és a Smaragdligetben portyáznánk, hogy lemészároljuk a druidákat és a tieflingeket. Úgy tűnik, hogy néhány módszer csökkenti annak kockázatát, hogy bármilyen hiba felbukkanjon. Először is, ne engedd, hogy a Wardrumokat eltalálják, hogy riadóztassák a tábort. Ez az ideiglenes ellenségeskedést állandó ellenségeskedéssé változtathatja. Utóbbi befolyásolhatja Tav azon képességét, hogy beszéljen Mintharával. Ez egy másik akció, amely valószínűbbé teszi, hogy a következő felvonásban beszervezhető.

Azonban a Minthara toborzására vonatkozó óvintézkedések egy jó végigjátszás során nem érnek itt véget. A Goblin tábor küldetések sorrendben történő teljesítése anélkül, hogy megállnánk, hogy más küldetésekre ugorjunk, csökkentheti a hiba esélyét. Az is segít, ha Minthara kiütése után nem veszel igénybe hosszú pihenőt.

Ez ugyanis ahhoz vezethet, hogy a teste eltűnik, és ez azt jelentheti, hogy nem jelenik meg rendesen a Moonrise Towersben, vagy olyan NPC-ként jelenik meg, akivel nem lehet interakcióba lépni, ami azt is jelenti, hogy nem lehet toborozni.

Ideális esetben ezek az óvintézkedések azt eredményezik, hogy Minthara egy jó végigjátszás során megfelelően toborozható. Így románcra is alkalmas lesz. Mindig hasznos, ha több mentési fájlod van, amelyeket arra az esetre használhatsz, ha glitch jelenik meg. Így a csapat visszamehet és megismételhet egy szakaszt abban a reményben, hogy nem glitchel ki másodszor is. Minthara állapotának ellenőrzése a továbblépés előtt jó módja annak, hogy később is toborozható legyen.

Ha ideiglenesen kiütötték, akkor ez lesz a státuszában. Ez azt jelenti, hogy a 2. felvonásban rendesen meg kell jelennie. Ha azt írja, hogy kiütötték, akkor elvesztette az ideiglenes ellenségességét, és tartósan ellenségessé vált. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizni lehessen, hogy minden rendben ment-e a beszervezési kísérlet során.

 

Minthara újabb javítást igényel

 

Mintharát nem arra szánták, hogy egy jó végigjátszás során toborozzák. Az eredeti verziójának megmaradt nyomati még mindig egy hivatalos javításra szorulnak. Azonban az a képesség, hogy a Grove elpusztítása vagy kiterjedt megoldások használata nélkül toborozhatjuk őt, jó kezdet a BG3 megjelenésekor meglévő korlátozásokhoz képest. Még mindig túl sok hiba és hiba van, amelyek megakadályozhatják a toborzását és a románcát ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy a javítás, amely hozzáadta a Minthara toborzásának lehetőségét egy jó játékmenetben, a szándéknak megfelelően működik.

Ezért egy újabb javításra lesz szükség, hogy hivatalosan is megoldják ezeket a fennmaradó problémákat.

Mivel Minthara egy olyan karakter, aki egyszerűen gonosz, megváltási ív nélkül, egyfajta intrikát vonz, ami ahhoz vezethet, hogy romantikus partnerként vagy csak társként vágyunk rá. Emellett sok tréfát űz más társakkal, ami akaratlanul is humoros lehet. Tekintve komoly viselkedését és kegyetlen istennőjéhez, Lolthhoz való hűségét. Végeredményben ez a javított románc nem tökéletes, de a jövőbeli javítások elsimíthatják a hibákat, és Minthara toborzása zökkenőmentessé válhat a Baldur’s Gate 3-ban.

Forrás: Baldur’s Gate Wiki

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu