Agent: képeken láthatjuk a Rockstar régóta törölt játékát!

Erről a titkosügynökös játékról először már több mint másfél évtizede hallottunk!

 

Bizony, a csak sajtónak fenntartott 2007-es E3-on (na, ez sem létezik már…) jelentette be a Rockstar az Agentet, ami akkor PS3-exkluzívként bukkant fel még név nélkül. A játékot 2009-ben keresztelték el a nyilvánosság előtt, és akkor ezt mondta róla Sam Houser, a Rockstar egyik alapító tagja: „Mindig is élveztük az akciójátékok készítését, és az Agenttel azt készítjük, ami szerintünk a tökéletes akciójáték lesz. Az Agent egy olyan játék, amit már régóta szerettünk volna elkészíteni. Az edinburgh-i csapat elképesztő munkát végez az intenzív akció, a hangulat és a történet kombinálásával egy nagyszerű korabeli környezetben, hogy valami egészen egyedit hozzon létre. Alig várjuk, hogy az emberek megtapasztalják ezt a játékot.”

Csakhogy a hidegháború csúcsán, az 1970-es években játszódó játék, amelyben a kémkedés, a hírszerzés és a politikai gyilkosságok kiemelt hangsúlyt kaptak volna, sosem jelent meg. 2011 májusában erősítette meg a Rockstar, hogy továbbra is fejlesztés alatt áll, majd pár hónapra rá néhány kép is megjelent belőle, igaz, nem hivatalosan, mert a Rockstar North környezetért felelős művészet tette a portfóliójába azokat. Aztán évekig semmi azt leszámítva, hogy a Rockstar folyton megújította az Agent védjegyét, amit 2018 novemberében maga mögött hagyott.

Idén novemberben Obbe Vermeij, a Rockstar North korábbi technikai igazgatója arról írt, hogy sokkal lineárisabb lett volna az Agent a Rockstar többi, nyílt világú címeihez képest, ugyanis több eltérő helyszíne lett volna (pl. egy francia mediterrán város, egy svájci síparadicsom, Kairó, és a végén egy nagy lövöldözés lézerekkel a világűrben), és lett volna egy jelenet, ahol üldöznek minket síelés közben. Mivel a fejlesztőket megosztották a Grand Theft Auto V és az Agent között, végül utóbbi kapta a figyelmet.

Két (főleg víz alatti) képmontázs bukkant fel az Agentből a Redditen, így ismét feltehetjük a kérdést: mi lett volna, ha…?

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu