CD Projekt RED: sokan dolgoznak jövőre a The Witcher 4-en; eladásról szó sincs

A lengyelek meg szeretnék őrizni függetlenségüket, így hiába próbálkoznának náluk a tehetősebb cégek.

 

Adam Kiciński, aki január elsejétől más posztot kap a CD Projektben (jelenleg vezérigazgató), egy lengyel publikációnak, a Parkietnek beszélt arról, hogy mik a cég tervei. Jelenleg 330 ember dolgozik a Polaris kódnevű projekten, ami a The Witcher 4-et takarja. 2024 közepére a terv az, hogy a létszámot 400 főre bővítsék, és az év során elkezdik az Orion projektet is. Ez pedig a Cyberpunk 2077 folytatásának kódneve, és ennek koncepciós fázisa már befejeződött, fejlesztői csapata pedig még mindig alakul, de főleg a Bostonban nyitott új, észak-amerikai stúdió vezeti a fejlesztést.

A Sirius kódnevű projekt is készül a The Molasses Floodnál, és ez a The Witcherhez kapcsolódik, ám ez nem egy új részt jelent, hanem az első játék remake-jét. (Ne felejtsük, hogy a CDP leállította a saját fejlesztésű technológia, a REDengine használatát, és helyette ők is az Unreal Engine 5-re fejlesztenek.) Visszatérve a Polarisra, Kiciński cáfolta a pletykákat, miszerint a fejlesztés előrehaladott állapotban van, és a megjelenési dátumot hamar közölni fogják. A Cyberpunk 2077 sokszori halasztása után úgy döntöttek, hogy csak később fogják elárulni, hogy melyik játék mikor fog megjelenni, hogy megfelelően futtassák a marketingkampányt.

A felvásárlások kapcsán pedig Kiciński azt mondta, hogy nem tervezik, hogy valaki felvásárolja a CD Projektet, ugyanis az egész életükben arról dolgoztak, hogy ebben a pozícióban legyenek, ami még javulni fog a következő évek során. A cég azt sem tervezi, hogy másokat felvásároljon, hogy csak a pénzügyi eredményeit javítani tudja, így nem fogunk arról hallani, hogy például a The Molasses Floodhoz hasonló felvásárlást ejtenek meg.

Úgyhogy ők függetlenek akarnak maradni, és másokra sem tervezik rátenni a kezüket. Remélhetőleg a Cyberpunk 2077 botrányos rajtja egy kellően kijózanító pofon volt a lengyel csapat számára.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu