GTA V forráskód-szivárgás: Nintendo Switch-változatot és single-player DLC-ket tervezhettek a fejlesztők?!

A GTA V legújabb kiszivárgása sajnos rossz híreket jelent a Switch-tulajdonosok számára, akik még mindig reménykednek, hogy a Nintendo sikerkonzolján játszhatnak a játékkal…

 

 

Szeptember 17-én volt a GTA V széles körben elismert megjelenésének tizedik évfordulója. A Grand Theft Auto V Switch portjáról szóló pletykák már majdnem ugyanennyi ideje keringenek az iparágban. Már azelőtt felröppentek, hogy a Nintendo hibrid konzolja egyáltalán piacra került volna 2017 elején.

Az a tény, hogy a Rockstar néhány más ambiciózus nyílt világú játéka, például az L.A. Noire és a Red Dead Redemption az évek során eljutott a Switch-re, további reményt ébresztett a rajongókban, hogy a Grand Theft Auto sorozat ötödik fővonalbeli belépője is követi majd ezt a példát.

Akárhogy is, a GTA V Switch portja látszólag sosem volt fejlesztés alatt. Ez derül ki a játék forráskódjának nemrég megosztott elemzéséből, amelyet RafaelSwi Reddit-felhasználó végzett. Felfedezte, hogy a teljes kódbázis mindössze két utalást tartalmaz a Nintendo Switchre, és csak néhány további említést a konzol NX64 kódnevéről. Ez a megfigyelés önmagában arra utalhat, hogy a Rockstarnak egyszer már voltak tervei a játék Switchre való kiadására. Ám úgy tűnik, hogy az összes felfedezett hivatkozás olyan segédfunkciókhoz és objektumokhoz kötődik, amelyek semmiképpen sem utalnak arra, hogy a Grand Theft Auto V valaha is közel állt ahhoz, hogy az Nvidia által használt ARM system-on-chip architektúrán fusson.

 

Már 2017 előtt törölhették a GTA V Switch port terveit?

 

RafaelSwi erre a felfedezésre reflektálva azt találgatta, hogy a Rockstar eredetileg nyitva hagyta annak lehetőségét, hogy a játékot Switch-re hozza. Ám ezeket a terveket törölték, miután bejelentették, hogy a Wii U utódja a 64 bites ARM architektúrát fogja használni. Ez az elmélet megmagyarázná, hogy a forráskód miért tartalmaz több említést a konzol NX kódnevéről, mint a hivatalos Switch becenévről.

Annak az esélye, hogy ez az elmélet egy erősen elavult kódbázisra épül, csekélynek tűnik, mivel a masszív szivárgásban talált legújabb fájlok 2021 második feléből származnak.

A Red Dead Redemption 2023 augusztusában megjelent Switch portja még mindig az egyetlen RAGE motoros játék, amely a mai napig utat kapott a Nintendo sikerkonzoljára. RafaelSwi azt állította, hogy „időpocsékolás” lett volna megpróbálni a GTA V-öt futtatni a Switch-en, mielőtt magát a motort portolták volna a konzolra. Arra a következtetésre jutott, hogy semmi sem utal arra, hogy a játék valaha is aktívan fejlesztették volna a hibrid konzolra.

 

 

A GTA V Ned Luke-jára egy "vicces kedvű" illető ráhívta a rendőröket, miközben éppen a játékot streamelte a Twitch-en...

 

 

Hogy a játék, amint pletykálják, a Switch utódjának 2024-es megjelenésével végre eljut-e a Nintendo hardverére, azt még nem tudni. De a közelmúltbeli precedenseket figyelembe véve egyértelmű, hogy a Grand Theft Auto rajongóknak nem érdemes lélegzetvissafojtva várniuk a GTA VI-ra a Switch 2-n, ugyanazokért az okok miatt, amelyek miatt a Switch kimaradt az előző játékból.

 

Egy rakás Grand Theft Auto V DLC-t kaphattunk volna?!

 

Ahogy arról az Insider Gaming beszámolt, a Grand Theft Auto V forráskódjának kiszivárgása utalásokat tartalmaz a játék nyolc egyjátékos DLC-bővítményére is. Ezeket a GTA Online további frissítései javára töröltek. Bár a szivárgás rengeteg korai eszközre derített fényt a játékhoz, ez a felfedezés talán a legérdekesebb mind közül. A Grand Theft Auto V 2013-as megjelenése után a Rockstar blogbejegyzésekben nyíltan beszélt az egyjátékos DLC-k terveiről. Ám konkrét tartalmakról soha nem érkezett hivatalos bejelentés. Ez azt mutatja, hogy egy időben hatalmas tervek voltak mozgásban.

 

A Grand Theft Auto V törölt egyjátékos DLC-i:

  • SP Assassination Pack
  • SP Manhunt Pack
  • SP Norman Pack
  • Agent Trevor
  • Relationship Pack
  • Enterprise Pack
  • Prologue DLC
  • LibertyV DLC

 

A törölt egyjátékos DLC-k némelyikének neve azonnal feltűnik. A „Prologue DLC”-ben a játékosok visszamehettek volna az időben, hogy felfedezzék, mi történt a játék ikonikus prológusának előzményei között. A „LibertyV” pedig arra utal, hogy a játékosok Liberty Citybe tartottak volna egy újabb kalandra. Még tavaly is pletykáltak Liberty City DLC-ről a GTA Online-hoz. Bár ez még nem valósult meg, ezek a kiszivárgások arra utalnak, hogy Liberty Cityn már dolgoztak az elmúlt évtizedben.

A „Trevor ügynök” az egyetlen nyílt utalás a főhősök triójára, de meglepő lenne, ha Franklin és Michael nem lenne érintett a korábbi DLC-tervek között.

A játékipart az utóbbi időben számos kiszivárgás sújtotta. Maga a Grand Theft Auto VI tavaly év végén szivárgott ki. Míg az Insomniac Games folyamatos kiszivárogtatása jelenleg az iparág beszédtémája.

Forrás: Insider Gaming, Reddit

GTA V for Nintendo Switch was likely never in development
byu/RafaelSwi inGamingLeaksAndRumours

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu