Még mindig milliónyi játékos van PlayStation 3-on!

Hiába jelent meg 17 éve a PlayStation 3 (ami akkoriban felettébb drága volt, igaz, a Cell processzor miatt technológiailag forradalmi is…), az Insomniac Games ransomware támadásából kiszivárgott dokumentumokból megtudtuk, hogy nemrég még mindig hét számjegyű volt az aktív felhasználók száma…

 

A PlayStation LifeStyle számolt be arról, hogy milyen felhasználói bázisa van a PlayStation 3-nak, ami két kisebb modellt is kapott az élete során (és eközben a PS3 sikerei is elkezdtek szállingózni, ugyanis finoman szólva rögös rajtot vett a konzol). Az Unchartedtől kezdve a The Last of Usig ezen a konzolon indult el több IP is, és hiába jött ki már a PlayStation 4 is több mint tíz éve, továbbra is vannak olyan játékok, amik csak PS3-ra jelentek meg, és a rajongók nagy örömmel fogadnának egy új portot (elég csak egy példát mondanunk: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots).

A PlayStation 3 sikerét mi sem jelzi jobban, hogy az Insomniac Games belsős adatai szerint 2022 decembere és 2023 februárja között 1,9-2,3 millió havi aktív felhasználóval rendelkezett a konzol! Valószínűleg ez azért van így, mert sok PS3-as cím nem érhető el modern platformokon (a la MGS4…), és sok másik csak a PlayStation Plus Premiumon keresztül játszható a felhőből, ugyanis helyi PS3-as emuláció még mindig nincsen, holott erre egy PlayStation 5-nek képesnek kellene lennie.

A PlayStation 4-es PlayStation Network-felhasználók száma ugyanebben az időszakban 71,5 millió volt, míg februárra a PlayStation 5 37,1 milliót szedett össze a szivárgás szerint. Az utóbbi eredmény kiemelkedően jó, ugyanis a PlayStation 5 első két évében a készlethiány miatt nem volt könnyű hozzájutni egy-egy konzolhoz. Viszont elgondolkodtató, hogy még idén februárban is hányan játszottak a PlayStation 3-on, holott olyat újan már nem könnyű találni (használtan pedig pofonegyszerű).

Szóval a Sony ezen elgondolkodhatna, hogy miért van így. Talán nem mindenki anyagi okokból döntött így.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu