Rossz hír a PlayStation fanoknak! Egy nagyon várt PS5-exkluzív játékot hivatalosan is elhalasztottak! [VIDEO]

A Sony megerősítette, hogy a Stellar Blade, egy kiemelkedően várt akció-kalandjáték, amelyet eredetileg 2023-ban terveztek megjelentetni, most 2024-re tolódik. A játék, amely eredetileg mint Project Eve került bejelentésre, és több platformra is fejlesztés alatt állt, végül PS5-exkluzív címként kerül piacra. A játék elhalasztásának híre csalódást okozott a közösségben, hiszen a Stellar Blade már a bemutatása óta nagy várakozásokat keltett a rajongók körében.

 

A Sony hivatalosan is elhalasztotta a hamarosan megjelenő PlayStation 5-exkluzív akció-kalandjátékát, a Stellar Blade-et. Először, mint Project Eve mutatták be 2019-ben, a játékot eredetileg a PS4-re, Xbox One-ra és PC-re fejlesztették. Az új Stellar Blade nevet 2022 szeptemberében, a State of Play eseményen mutatták be, ezúttal mint PS5-exkluzív játékot, 2023-as megjelenéssel.

A névváltozás mellett a Stellar Blade előzetesét is bemutatták a State of Play eseményen, amely betekintést nyújtott a játék történetébe, grafikai stílusába és harcrendszerébe. Az akciódús felvételek sok játékos figyelmét felkeltették, akik a játék zenéjét és harcrendszerét a Nier Automata-ra emlékeztetőnek találták, bár ez még nem biztos. Most, hogy 2023 a végéhez közeledik, egyértelművé vált, hogy a Stellar Blade idén már nem fog megjelenni, de eddig hivatalos közlemény nem érkezett az ügyben.

A PlayStation.Blog egyik bejegyzésében, amely a 2024-es év újdonságait emelte ki, az PS5-exkluzív játékot hivatalosan is elhalasztották és új megjelenési időablakot kapott 2024-re. Sajnos pontos megjelenési dátum továbbra is ismeretlen, és a fejlesztő Shift Up cég általánosságban meglehetősen hallgatag maradt a projekttel kapcsolatban.

A Stellar Blade a dél-koreai Shift Up első konzolos projektje, amely eddig kizárólag mobiljátékokra koncentrált, a Destiny Child és a Project NIKKE: The Goddess of Victory című játékokkal. A cég egyik társalapítója, Kim Hung Tae művész korábban olyan játékokon dolgozott, mint a Magna Carta RPG-sorozat és a Blade & Soul MMO.

A Stellar Blade a közeljövőben játszódik, és Eve történetét meséli el, aki egy ejtőernyős egység tagjaként eltökélt célja, hogy visszafoglalja a Földet az NA:tives nevű megszállóktól. A poszt-apokaliptikus, elhagyatott világot különféle furcsa lények lepték el, és Eve-nek meg kell őket semmisítenie, miközben egy titkot próbál felfedezni, amely talán segíthet legyőzni a Föld hódítóit.

A játék most teljes mértékben kihasználja a PS5 képességeit, mind grafikailag, mind a DualSense kontroller haptikus visszajelzési képességeit illetően. Utóbbi különösen Eve által használt fegyverek skálájában lesz kiemelve, a technológia a harc során kerül előtérbe. A védés és kitérés során harcolva a Beta Mérő lassan töltődik, lehetővé téve Eve számára, hogy különböző képességeket aktiváljon, mint például az ellenséges páncél áttörése vagy kombóik megszakítása. Hasonlóképpen, a sikeres kombók végrehajtása feltölti a Burst Mérőt, amit buffok alkalmazására vagy erőteljes támadások indítására használnak.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu