Átveszi a ChatGPT a Google Assistant helyét az Android mobilokon? [VIDEO]

TECH HÍREK – Eközben azt is hallani, hogy a Google Bard sok új funkciót fog kapni, hogy annak felhasználói élménye jelentős javuláson eshessen át…

 

Ami a Microsoftnak a Copilot, az a Google számára a Bard, az OpenAI-től pedig a ChatGPT kínálja azt. Az Android Authority szerint most azt hallani, hogy a Google Assistant helyét átveszi a ChatGPT, ugyanis a felhasználói kezelőfelületre vonatkozó képek és videók bukkantak fel az Assistanttal és a Barddal. A ChatGPT 1.2023.352-es verziójában van egy új aktivitás, aminek com.openai.voice.assistant.AssistantActivity a neve. Alapból ki van kapcsolva, manuálisan kell aktiválni. Ekkor az app más appok felett képes rajzolni, hasonóan a Google Assistanthoz, így egy kézmozdulattal vagy cselekedettel beszélhetünk a chatbothoz, és így leválthatja a Google Assistantot. A lent (talán sikerrel…) beágyazott videóban ezt láthatjuk, de nyilvánosan még nem működik a rendszer. A Google pedig tudja jól, hogy számára ez egy fenyegetés, és ezért az Assistant+Bard kombón dolgozik, amit az év során be is mutathat a techcég, miközben a mesterséges intelligencia fejlődése rohamléptékű.

A Twitteren Dylan Roussel több funkciót talált, ami a Google Bard weboldalában van eldugva. Az egyikük botalkotásra is jó, és ennek kódneve Motoko. Egy új funkció neve Gallery, aminek jellemzése szerint új módon fedezhetünk fel eltérő témákat, hogy lássuk, mit csinálhatunk a Barddal, így hatékonyabban alkalmazhatjuk a botot a bemutatott példákon. A Tasks funkció csak meg lett említve, ám részleteket nem tudunk. Talán az időigényes feladatokra lesz jó, mondja Roussel (képalkotás, esetleg valami más). Egy nyilvános linkkel megoszthatjuk a lekérdezéseinket, és a link elő- és hátterét is beállíthatjuk. Az utolsó új funkció a Power Up, ami segíthet a parancsokban jobbá válni, mert így jobb eredményeket kapunk.

Mindez arra utal, hogy a Google Bard egy régóta várt tuningot kaphat, de még nem tudjuk, hogy ezen funkciók mikor fognak megjelenni. Talán ezzel léphet fel a ChatGPT ellen Androidon is a Google…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu