A Steam megdöntötte a saját rekordját: soha nem látott 33,6 millió játékos egyszerre online 2024 első napjaiban!

Remek évkezdés a Steam szolgáltatásnak, amely megdöntötte a saját rekordját: soha nem látott 33,6 millió játékos egyszerre online 2024-ben!

 

A 2024-es év kibontakozásával a Valve Steam ismét átírta a rekordok könyvét. A platform dominanciája a PC-s játékpiacon megkérdőjelezhetetlen, amit az egyidejű játékosok számának elképesztő új mérföldköve is bizonyít.

A Steam minden évet nagy durranással kezd, és szokásává tette, hogy az egyidejű játékosok számát tekintve túlszárnyalja saját eredményeit. Éppen tavaly számoltunk be a Steam rekordot döntő felhasználószámáról, de most a Valve még magasabbra tette a lécet, és új történelmi csúcsot állított fel. Ez a teljesítmény bebetonozza a Steam páratlan elsőségét a PC-piacon.

A Gamingbolt nemrégiben rávilágított a Steam rendkívüli teljesítményére: egyetlen pillanat alatt elérte az elképesztő 33,6 millió aktív felhasználót. Egészen pontosan 33 675 229, a platformon elkötelezett felhasználóról van szó, ami elképesztő szám, bár nem mindenki játszott aktívan. Ez a Steam DB-ből kinyert adat szemléletes képet fest a platform évek óta tartó növekedéséről.

A Valve korábbi, 2023 januárjában felállított rekordja 32 186 301 egyidejű felhasználó volt. Érdekes módon a jelenlegi felhasználói bázisból közel 11 millióan játszanak aktívan – összesen 10 837 140 játékos. A felhasználói elkötelezettségnek ez a hullámzó növekedése az elmúlt 12 hónapban lenyűgöző 14 531 új játék megjelenését eredményezte a Steamen, ami továbbra is vonzza a fejlesztőket és kiadókat a platformra.

Mivel a Steam továbbra is megdönti saját rekordjait az egyidejű játékosok számát illetően, egyértelmű, hogy dominanciája csak erősödik. A versenytársak számai, bár ismeretlenek, valószínűleg elmaradnak a Steam toronymagas számaitól. A riválisok, például az Epic Games és ingyenes játékkínálatuk próbálkozásai ellenére a Steam uralma továbbra is veszélytelen. Még négy év elteltével is érdemes megjegyezni, hogy a versenytársak áruházai, például az Epicé, még mindig a nyereségességre törekszenek.

Source: GamingBolt

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu