Egy sikeres Xbox-játék válik idén multiplatformmá?

A pletykák szerint amikor ez megjelent, az év játékai között emlegették. Vajon melyik címről lehet szó?

 

A Nate the Hate podcast a játékipari pletykákról szól, és ennek legújabb része arról beszélt, hogy 2024 során egy olyan játékot látunk multiplatformmá válni, ami eddig Xbox-exkluzív (Xbox Series, PC) volt, és most egy másik konzolra is megjelenhet. (Valószínűleg itt csak a PlayStation 5-re kell gondolni, esetleg Nintendo Switch 2 verzió is lesz, ha ősszel számíthatunk erre a névtelen játékra.)

„A 2024-es naptári évben a Microsoft az egyik legelismertebb first-party játékát hozza el egy versenytárs rendszerére. A cím, amire utalok, nagy kritikai elismerést kapott. A rajongók imádták, és az év játéka diskurzusban is szerepelt abban az évben, amikor megjelent. Amikor a bejelentés megtörténik, szerintem nagy izgalommal fogadja a közönség, mert egy minőségi játékról van szó. Szerintem ez egy okos lépés a Microsoft részéről… üzleti szempontból, ha kiválasztott játékokat változtatnak multiplatformra, Switch-re és PlayStationre kiadva azokat, akkor ezt azért teszik, mert látják az IP és a franchise minőségét, és ki akarják terjeszteni az Xboxon túlra is,” mondta Nate a videóban.

Valószínűleg a Hi-Fi Rushról lehet szó: a Tango Gameworks játéka teljesen váratlanul, mindennemű bejelentés nélkül jelent meg 2023 elején, és kiváló alkotás lett! A Microsoft korábban is már kokettált a multiplatform gondolatával: ezt tanúsítja a Minecraft több platformon való elérhetősége (PlayStationön is), de az Ori játékok is kaptak Nintendo Switch verziót. A cég betartotta a PlayStation 5-exkluzivitást a Deathloopra és a Ghostwire: Tokyóra a Bethesdától és a Psychonauts 2-re a Double Fine-tól.

„Szerintem a kérdés kevésbé bináris, hogy „legyen-e Switch-en, legyen-e PlayStationön?”, hanem inkább az, hogy „van-e értelme a franchise-nak  [multiplatformmá válni]?”. Más szóval, ha ez egy olyan játék, ahol a több különböző platformon való megjelenés hálózati hatása előnyös lenne, vagy olyan, ahol úgy tudjuk a legjobban támogatni, ha erőforrásokat fordítunk rá, és biztosítjuk, hogy a platformjaink, például az xCloud, a Game Pass és az Xbox Live valóban támogassák a játékot,” mondta még 2019-ben Matt Booty, aki akkor még az Xbox Game Studiost vette.

Szóval a Hi-Fi Rush lenne a portra a tippünk.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu