Szomorú döntést hozott a Twitch – veszélyben lehet a streaming szolgáltatás jövője?!

Folytatva a 2023-as év szerencsétlen tendenciáit, a Twitch újabb elbocsátásokat jelent be, így sokan elgondolkodnak az iparág jövőjén…

 

 

A livestreaming óriás Twitch sok alkalmazott számára szerencsétlen bejelentésként újabb elbocsátásokat jelentett be. Nem kevés, nagyjából 500 alkalmazottat kell elbocsátaniuk. A cég a „költségcsökkentést” jelölte meg a folyamatos létszámcsökkentés elsődleges okaként. Valamint azt, hogy teljesen leállt Dél-Koreában, hogy megszorítsa a vállalati kiadásokat. Az elbocsátások folytatják a céges leépítések és stúdióbezárások trendjét, amelyek 2023-ban sújtották az iparágat.

Az Amazon által 2014-ben felvásárolt Twitch egy livestreaming szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle tartalmakat közvetítsenek, beleértve a videójátékokat, a kézművességet, a főzést, podcastokat, ASMR-t és sok mást.

A platform vezető szerepet töltött be a livestreaming térben. Az elmúlt évtizedben különböző versenytársak bukkantak fel. Bár sokan továbbra is a platformot részesítik előnyben a tartalomkészítés és -fogyasztás szempontjából, a folyamatos elbocsátások miatt sokan fáradtak a Twitch és a livestreaming jövőjét illetően.

Dan Clancy, a Twitch vezérigazgatójának hivatalos blogbejegyzéséből kiderült, hogy a livestreaming cég további 500 fős létszámleépítést tervez. Clancy, akárcsak más vállalati vezetők az elmúlt hónapokban, a hatékonyságot és a fenntarthatóságot emelte ki az elbocsátások indokaként. Hasonló nyilatkozatot tett tavaly Chris Cocks is a Hasbro-nál végrehajtott tömeges elbocsátások kapcsán. Akkor Cocks hangsúlyozta, hogy a siker érdekében „karcsúsítani” kell. A közönség megkérdőjelezte, hogy mennyire szükségesek ezek az iparági elbocsátások. Ugyanis a játék- és tartalomkészítés területén számos vállalat rekordnyereséggel büszkélkedhetett az elmúlt években.

 

Nem csak a Twitch: 2024 folytatja a 2023-as költségcsökkentési trendeket

 

Nem a Twitch és a Hasbro az egyedüli nagyvállalatok, amelyek a költségek csökkentése érdekében elbocsátásokhoz folyamodtak. Tavaly rekordszámú iparági létszámleépítés történt. Több AAA stúdió és indie fejlesztő több száz munkatársat veszített el.

A legjelentősebb vállalatok között, amelyek tavaly jelentős elbocsátásokat jelentettek be, többek között a Ubisoft, az Embracer Group, a Bungie, a Microsoft, az Amazon Gaming, az Epic Games és még sokan mások.

A Twitchnél az elbocsátások csak a vállalat alkalmazottait érintik. Ám sok streamelő és néző aggódik, hogy a leépítések nagyobb hatással lesznek a livestreaming szolgáltatás egészére. Hogy ez igaznak bizonyul-e, azt még nem tudni. Azonban sok felhasználó már most alternatív platformokat keres, hogy biztonságba helyezze magát.

Alig két héttel 2024 indulása után a videójáték-ipar továbbra is szembesül a 2023-as év sajnálatos elbocsátási trendjeivel. A Unity most jelentette be az elbocsátások újabb körét. A Twitchnél történt létszámleépítések legújabb darabja a dolgozókat és a rajongókat is megdöbbentette. Mivel több vállalat és stúdió továbbra is növekvő profitot mutat, sokan kíváncsiak arra, hogy mikor lesz vége a költségcsökkentő elbocsátásoknak…

Forrás: Blog.twitch.tv

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu