Xbox Developer_Direct ’24: négy játékról beszél hamarosan a Microsoft

Az egyikről pletykákat is hallani; és ez talán pont az a cím, amire régóta várunk.

 

A Microsoft bejelentette, hogy január 18-án, magyar idő szerint este kilenc órakor a YouTube-on és a Twitch-en megtekinthetjük az Xbox Developer_Direct ’24-et, amelyben a first-party, belsős fejlesztésű játékok közül négyet láthatunk tüzetesebben. A műsorvezetők maguk a fejlesztők lesznek. Az első játékmenetes videót láthatjuk a három éve bejelentett Indiana Jones játékból, amelyet a MachineGames fejleszt és Todd Howard a producere; egy mélyebb bemutatót kapunk az Avowedból, az Obsidian Entertainment belső nézetes akció-RPG-jéből; új játékmenetet és részleteket kapunk az Ara: History Untoldból, az Oxide Interactive körökre osztott stratégiájából; végezetül a Senua’s Saga: Hellblade II kapcsán kapunk egy, a kulisszák mögé való betekintést a Ninja Theory-tól.

A műsor után este tíz órakor (tehát egy órás lesz a közvetítés) a ZeniMax Online Studios rögtön belevág a The Elder Scrolls Online 2024 Global Revealbe, amiben az új zóna, történetszál és funkciók lesznek bemutatva. Az Oxide Interactive alapítói korábban például a Civilization V-ön dolgoztak, így műfajilag nem vágták valami újba a fejszéjüket; az Obsidian az ilyen RPG-kben mindig is jártas volt; a MachineGames esetében meglepő fordulat lehet a Wolfenstein játékok után ilyesmivel próbálkozni, és ennek lassan ideje, hogy a világ elé táruljon, mert tényleg 2021-ben hallottunk róla először; a Ninja Theory pedig az ambícióiról és a játék iránti törődéséről fog beszélni.

Tom Henderson az Insider-Gamingen arról írt, hogy a Microsoft azért tartja meg ezt a közvetítést, mert az Indiana Jonesszal támadó játékot 2024 során ki szeretné adni. Az Activision Blizzard felvásárlása során kiszivárgott dokumentációkból az derült ki, hogy a redmondiak a 2022-es üzleti évben tervezték eredetileg a megjelenést (és nekik ez nem is április elsején, hanem július első napján kezdődik!), így a 2024-es rajt teljesen reálisnak tűnik, és a bejelentés óta eltelt három év alatt bőven volt a stúdiónak ideje megfelelő állapotban megvalósítani a fejlesztést.

Az Activision Blizzard játékairól nem lesz szó; rájuk később tér ki a Microsoft az év során.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu