Prince of Persia: The Lost Crown: nem csak, hogy jól fut Steam Decken, de még hamarabb ki is próbálhatjátok! [VIDEO]

A várva várt Prince of Persia: The Lost Crown már elérhető a Ubisoft Connect áruházban, de vajon hogyan muzsikál a Steam kézikonzolján?!

 

 

Úgy tűnik, a Prince of Persia: The Lost Crown a Steam Decken igencsak érdekes élmény. Bár jelenleg kizárólag a Ubisoft Connect áruházban érhető el, a telepítés gyerekjáték az ezen a linken elérhető, részletes telepítési útmutatóval. (A játék PC-n az Ubisoft Connect mellett csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető, így jó dolog, hogy azért van mód SD-n is játszani.)

Teljesítmény szempontjából a játék egy csoda a Steam Deck-en. Egy 144 Hz-es monitorhoz csatlakoztatva 80 és 120 FPS között mozog.

A Steam Deck OLED verziója 90 FPS fölé is képes emelkedni, de reálisan nézve a legtöbbször 80 FPS körül ragad magas grafikai beállításokkal és bekapcsolt SMAA-val, fantasztikus játékélményt nyújtva.

Azoknak, akik a konzisztens képkockasebességet részesítik előnyben, a 60 FPS-nél való lekorlátozás egy életképes lehetőség. Ez egyébként is így lesz az LCD Steam Deck esetében, amely tökéletesen működik, körülbelül 1,5 órával kevesebb akkumulátor-üzemidővel, míg az OLED 4 órát nyom.

A Ubisoft kivételes munkát végzett a cím optimalizálásában. Ez a minőségi munka nagyon ritka az Ubisoft Connect és a Steam Deck esetében. Úgy néz ki, ez az egyik legjobb Ubisoft Connect játék, amit eddig láthattunk az optimalizálás szempontjából.

Még az intenzív bossharcok és a grafikailag nehézkes vágóképek alatt is stabilan tartja a játék a 80 FPS-t. (Időnként a 60-as tartományba süllyedve.) Érdemes azonban megjegyezni, hogy a játék 720p felbontásban fut. Ez fekete sávokat eredményez a képernyő tetején és alján, ami egy kis csalódás az egyébként kiváló teljesítményt tekintve.

A játék nehézségi görbéjéhez való alkalmazkodás része az utazásnak. Különösen a szinteken való előrehaladás és az új képességek feloldása során. Az élénk környezet és a magával ragadó játékmenet frissen tartja az élményt. Fenntartva a 80 FPS édes pontját az OLED Steam Decken.

A beállítások közepesre való csökkentése 90 FPS-re is felnyomhatja a sebességet, de őszintén szólva erre nincs szükség, tekintve a magasabb beállításoknál nyújtott zökkenőmentes teljesítményt.

A Ubisoft Connect launcher segítségével kísérleteztek a Proton különböző változataival is. A GE-Proton8-25 jól működik, és a kísérleti verzió is. A kezdeti navigációhoz a Steam gyorsbillentyű és a trackpad szükséges, de ha már benne vagyunk a játékban, a trackpad egér opcióval alapértelmezett vezérlő elrendezéssel beállított kontrollerrel simán megy a játék.

 

A The Lost Crown miatt is megéri előfizetni a Uplay+-ra?!

 

A játék egyik figyelemre méltó tulajdonsága a teljes offline támogatás. A Ubisoft Connect indítóprogramot és a játékot offline módban is elindíthatod. (Habár ez azt jelenti, hogy nem férsz hozzá a felhőmentésekhez.) Lehetőség van a felhőmentések manuális feltöltésére és letöltésére, ami nem automatikus, de értékes funkció a haladás eszközök közötti átviteléhez. A három mentési résszel van egy biztonsági háló arra az esetre, ha elfelejtenéd a mentések átvitelét.

A Prince of Persia: The Lost Crown jelentős kalandot kínál, a becslések szerint 20-25 órányi játékidővel a fő útvonalon, kilenc főnökkel, több mint 65 egyedi ellenséggel és 13 változatos biommal.

A kilenc mellékküldetés bevonása mélyebbé teszi a játékmenetet. Így mindig van valami új felfedeznivaló. Bár alapvetően egy platformjáték Prince of Persia csavarral, mégis érdemes belevágni az utazásba.

Ráadásul a Uplay+ felhasználók akik egy hónapra előfizetnek a Uplay+-ra, nemcsak a játék árának töredékéért kapják meg az új PoP-ot (és hozzáférést a teljes Ubisoft kínálatoz), de ráadásul már a mai naptól játszhatnak vele! Míg a hivatalos megjelenés január 18, tehát három nappal korábban kipróbálhatjátok, akár a csak PC-s (kb. 5200 Ft/hónap), akár a PC és Xbox-változatot (kb. 6200 Ft/hónap)!

Nagy tapsot a Ubisoftnak, amiért korai hozzáférést biztosít a játékhoz! Lehetővé téve mindannyiunk számára, hogy a január 18-i hivatalos megjelenés előtt a Steam Decken kipróbálhassuk.

Forrás: YouTube/SDG

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu