Xboxra tart a Final Fantasy VII Remake? Állítólag igen!

A Windows Centralnak író Jez Corden úgy gondolja, hogy a Square Enix arról tárgyal, miképp hozza el az eredetileg 2020-ban PlayStation 4-re megjelent (majd később a PlayStation 5-ön és PC-n tartalmilag kissé bővített formátumban felbukkanó) Final Fantasy VII Remake-et Xboxra.

 

Corden a legújabb Xbox Two podcastonbeszélgetett el Rand al Thorral, és itt a páros több témát is érintett, ami a redmondiak platformjához köthető. Például felbukkant az Xbox Developer_Direct ’24, a Bethesda és a MachineGames Indiana Jones-játéka (amelynek lehetséges címéről régebben írtunk a hírekben!), továbbá néhány külsős fejlesztésű, third-party cím is. Így jutott el végül a páros a Final Fantasy VII Remake-hez, amelyről régóta tudjuk, hogy egy évig volt PlayStation 4-exkluzivitása, így nem volt véletlen, hogy a PC port végül 2021-ben jutott el a játékosokhoz.

Ám azóta sem láttuk a játékot Xbox platformokon! Ez változhat meg, de a Sony és a Square Enix sem nagyon hajlandó mihamarabb beleegyezni az Xbox Series (Xbox One?) verzió(k)ba, mert alig több mint egy hónap múlva jön PlayStation 5-re a Final Fantasy VII Rebirth, a projekt második fejezete (ami tegnap felbukkant a hírekben).

„Tétova bizonyítékot kaptam arra, hogy vannak tárgyalások a Final Fantasy VII Xboxra való kiadásáról, de egyetértek veled abban, hogy [a Sony és a Square Enix] sem akarja most elvenni a Final Fantasy VII Rebirth fényét azzal, hogy kiadja a Final Fantasy VII Remake-et Xbox-ra, de szerintem ez meg fog történni,” mondta a videóban Corden.

Kérdés, hogy mikor lesz esedékes a port (portok?) megjelenése, ugyanis ha a Sony és a Square Enix nem nagyon egyezik bele a portba, akkor a Microsoftnak ki kell nyitnia a pénztárcáját, hogy lefizesse a japán kiadót (van nekik pénz bőven… ha volt 68,7 milliárd dollár az Activision Blizzard Kingre, akkor ez aprópénz!). Vajon ki fogják adni Xbox One-ra is? Az elég meredek lenne, hiszen idén már 11 éves lesz a platform.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu