Az Xbox Game Pass növekedése lassul egy elemző szerint

Annak ellenére, hogy jelenleg minden idők legnagyobb előfizetőszámának örvend, az Xbox Game Pass egy új jelentés szerint csökkenő növekedéssel néz szembe.

 

Lassul az Xbox Game Pass növekedése, állítja egy frissen megjelent elemzői jelentés. Ez a kis nem hivatalos betekintés a népszerű szolgáltatásba segíthet megmagyarázni, hogy miért nincsenek jelenleg naprakész Xbox Game Pass előfizetői adatok, amelyekről beszélhetnénk.

Ez nem volt mindig így, mivel a Microsoft kezdetben időben frissített adatokat szolgáltatott az előfizetéses ajánlat növekedéséről, miután 2017 júniusában először elindította azt. A technológiai óriás különösen szívesen osztotta meg az Xbox Game Pass előfizetői mérföldköveket a világjárvány idején, amikor az ilyen frissítések gyakoribbá váltak, mint a negyedéves jelentései. Legutóbb azonban még 2022 januárjában csatolt hivatalos számadatot zászlóshajó szolgáltatásához, amikor kiderült, hogy az Xbox Game Pass elérte a 25 millió felhasználót.

 

Az Xbox Game Pass a jelentések szerint több mint 33 millió előfizetővel zárta a 2023-as évet

 

Az ezt követő kommunikáció hiánya miatt érthető, hogy a Microsoft már nem tartja olyan nagy dolognak az Xbox Game Pass növekedési ütemét, amivel érdemes lenne dicsekedni. Az elméletet alátámasztó legújabb bizonyíték a londoni székhelyű Omdia elemző és tanácsadó cégtől származik; az IGN-nek nyilatkozva az Omdia vezető elemzője, James McWhirter elárulta, hogy a brit cég becslései szerint az Xbox Game Pass taglétszáma 2023 év végére 33,3 millióra tehető. Ez a szám arra utal, hogy a platform 2023-as növekedési üteme 13%-on ült, ami két százalékpontos csökkenés az előző évhez képest.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu