Kritikus sebezhetőséget javított ki a PlayStation 5-ön a Sony

A cég ráadásul jelentős összeget fizetett ki a sebezhetőséget felfedezőnek…

 

Aapo Oksman a Twitteren arról írt, hogy a PlayStation nemrég lezárt egy általa benyújtott HackerOne bugvadászati kérelmet. Ez eléggé felborította a PlayStation-hackelésre kihegyezett közönséget, mert Oksman a felfedezéséért 50 ezer dollárt kapott. Ez nem kevés összeg, és a Sony nem is gyakran osztogat ekkora mértéket. Csak a legsúlyosabb konzolos sebezhetőségekért ad ennyit a biztonsági szakembereknek (mert azért ehhez kell egy kis szoftver- és architektúraismeret). Szerinte sokan spekulálnak ezzel kapcsolatban, de Oksman egy későbbi időpontban több információt is nyilvánosságra fog hozni. Aztán feltette a kérdést, hogy egy biztonsági konferencián mutassa-e be azt, amit talált.

A PlayStation 5 hackerközönsége is eközben valami nagy felfedezés kapujában lehet. A Twitteren Jose Coixao azt írta, hogy teljes hozzáférést szerzett a konzol tesztgépes funkcióihoz. A PlayStation 5 jailbreakje (feltörése) már 2022-ben megtörtént, de eddig ebből semmi számottevő nem született. Bármi, ami teljes hozzáférést biztosíthat a konzolhoz, a homebrew és a hackelést érintő közönség számára lehet jó. (Itt csak az előbbihez tennénk hozzá, hogy kíváncsiak lennénk otthoni PS5-ös fejlesztésekre, mert ilyesmi konkrétan nem létezik; ez nem egy NES vagy egy GB szint!)

A PlayStation 5 hardverét már több módon is láttuk módosított változatban. A héten például épp be is számoltunk egy ügyes megoldásról, ugyanis a PlayStation 5-öt egy tablet formájába öntve láthattuk, ami sokkal hasznosabb hardver lenne a PlayStation Portalnál (amit a Sony korlátozott funkcionalitással adott ki; miért is nem lehet a felhőből futtatni a játékokat?). Sőt, írtunk régebben egy valóban Slimnek nevezhető modellről is, hiszen az ősszel elrajtolt, áttervezett PlayStation 5 bár valóban kisebb és könnyebb, de nem olyan zsugorodásról van szó mint amit a PlayStation 2 élt át, amikor megszületett a PS2 Slim…

Idén talán megtudjuk, hogy a sebezhetőség mit is érintett; a Sony már tanult a hibájából.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu