A Google Messages is megkapja a Bardot

TECH HÍREK – Az Alphabet (a Google anyacége) komolyan számol a Bard nevű mesterséges intelligenciájával.

 

A cég már eldöntötte, hogy minden általa kínált szolgáltatásba integrálni fogja a mesterséges intelligencia alapján működő chatbotot, így sok, akár az olvasó által is igénybe vett Google termékben (ahol az ingyenesség miatt lényegében MI vagyunk a termék) is felbukkanhat nemsokára. Egy helyre hamarosan eljut, és ez még jól is jöhet: a Google Messages része lehet a technológia rövid időn belül. (Tippelni nincs sok értelme.)

A Twitteren Assemble Debug számolt be arról, hogy a Google Messages 20240111_04_RC00 verziójában RCS chateket lehet kezdeményezni a Barddal az applikáción belül. A botot a többi felhasználóval történő párbeszédhez is hozzá lehet majd adni, ami furcsa, de hasznos megoldás lehet (például ha megelégeltük a főnökünk sirámjait és inkább ebédelnénk, talán válaszolhat is helyettünk, lol). A lent megtekinthető screenshotban azt láthatjuk, hogy a felhasználók üzeneteket írhatnak, lefordíthatják azokat, képeket azonosíthatnak, és más érdeklődési köröket fedezhetnek fel. A felhasználó helyszínét és korábbi chatjeit is figyelembe veszi, hogy több, ránk szabott, ebből adódóan releváns választ biztosítson.

A Bard jelenleg még nem érhető el, de ha el is jut a felhasználókhoz, nekik legalább 18 évesnek kell lenniük. A Google Messagesben a Barddal való kommunikáció nem lesz titkosítva a végpontokon, továbbá a Google kijelentette, hogy az összes chat és ehhez kapcsolódó adat 18 hónapon át tárolva lesz. Arról is beszélt a cég, hogy a felhasználóknak olyan üzeneteket nem kellene írni, amit nem szeretnének, ha a kiértékelők látnának, így az érzékeny információk megosztása és használata nem javasolt. A kikapcsolt Bard 72 óráig tárolja majd az adatokat.

A Google-t ismerve csak egy kérdésünk van. Ugye azt fogja csinálni a cég, hogy ha nyilvánosan el is jut a Google Messagesbe a technológia, akkor alapból bekapcsolt állapotban lesz, ugye? Kinézzük belőlük, és majd nekünk kell kikapcsolni.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu