Van az a pénz: az Overwatch League új néven támad fel szaúdi pénzzel

Két hónapja meghalt az Overwatch League. Most már új néven fut az eSport-bajnokság: íme az Overwatch Champions Series.

 

Ez egy több régióra lebontott bajnokság, ami a Dreamhacken két rendezvénnyel zárul. Észak-amerikai, európai, közel-keleti, illetve észak-afrikai régiókra lebontva futtatja a Szaúd-Arábia vezetőségéhez köthető Savvy Games Group (ami elég erősen terjeszkedik a játékiparban, és a vele meghiúsult megállapodás mitt kényszerült az Embracer Group például a Saints Row által ismert Volition bezárására). Az ázsiai rendezvényeket egy dél-koreai szervező, a WDG futtatja. Minden régióban saját         kvalifikáló és bajnokságra vonatkozó rendezvénye lesz, és végül két, személyes rendezvény jön. Az első a Dreamhack Dallas Major (május 31-e és június 2-a között fut), majd a World Finals, azaz a döntő a Dreamhack Stockholmon (november 22-e és 24-e között).

Az új irányzék, amiről az Overwatch League megszüntetésekor beszélt az Activision Blizzard, sokkal inkább egy tipikus eSport-struktúrát jelent. Az élő rendezvényeket a pandémia tette parkolópályára, és már tavaly májusban mondta a kiadó, hogy az Overwatch League bajban van, így az utolsó kínlódásos fázis fél évig tartott, mert novemberben szüntették be az eredeti rendezvényt. Az utódnak azért van néhány bukkanója, amit le kell küzdenie.

Kínában továbbra sincs kiadói partnere az Overwatchnak, miután tacaly januárban befejeződött a megállapodásuk a kínai techgigászok egyikével, a NetEase-zel, és mivel jelenleg csak az élő szolgáltatásos támogatással rendelkező országokban lehet elindulni a bajnokságokban, Kína ebből kimaradt, mert ott ez nem fut. A másik probléma az, amit a hónapban kapott a játék: öngyógyító képesség. Így kevésbé szól a játék a csapatmunkáról, hanem inkább arról, hogy kinek van erősebb és/vagy gyorsabb fegyvere.

Ezzel egyszerűsödött az Overwatch 2 metajátéka, így több kazuár játékos számára nyílik meg a kapu a játék előtt… és ez csak egy része a nagy változásoknak, amit az FPS a kilencedik szezonjában megkap. Kérdés, hogy nem torzítanak-e túl sokat a játékon, mert így abszolút nem arról fog szólni az Overwatch 2, amiről kellene.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu