Új, Unreal Engine 5-ös játékon dolgozik a The Callisto Protocol csapata

A Striking Distance Studios jelenleg embereket keres egy új projekthez.

 

Tavaly augusztusban arról írtunk, hogy miután a The Callisto Protocol tartalmi frissítései befejeződtek, a kiadó (Krafton) által birtokolt csapat leépítésekhez folyamodott. 32 embert küldtek el, ugyanis olyan stratégiai változások következtek be, amik a stúdió prioritásait áthangolják, hogy jobb helyzetben legyenek hosszabb távon is, és így sikerrel vehetik az akadályokat. Ennek ellenére mondta a Krafton, hogy új projektek készülnek, így a kiadó nem adta fel a stúdióra vonatkozó reményt.

Ebben már nem fog közreműködni Glen Schofield, aki anno a Visceral Gamesnél a Dead Space alkotásában volt elengedhetetlen szerepű, és a Striking Distance Studios alapítójaként a The Callisto Protocol fejlesztésében is minden átment a keze alatt (ugyanis ennek a rendezője volt), csakhogy a játék nem nagyon hozta az eredményeket, így távozott a stúdiótól. Tekerjünk előre négy hónapot az időben, és máris 2024-ben járunk…

A Twitteren MauroNL hívta fel a figyelmet a Striking Distance Studios álláshirdetésére, amelyben a stúdió egy új vezető játékmenetes animátort keresnek. Ő egy vadonatúj, még be nem jelentett Unreal Engine 5-ös játékon dolgozna. A stúdió célja az eddigi legdinamikusabb és leginkább lekötő játék- és ellenfélélmények megteremtése lenne a projekttel. Több részletet az álláshirdetés nem említ, de ez annyit biztosan jelent, hogy a csapat nem tervezi, hogy megszűnik, hanem valamin dolgozik ebben a pillanatban is, és ehhez azt az engine-t alkalmazzák, amit például a CD Projekt RED is a The Witcher 4-hez, illetve a Cyberpunk 2077 folytatásához (ugyanis a lengyelek ejtették a REDengine-t).

Ezúttal nem listázzuk a sikeres jelentkező feladatkörét és a tapasztalatára vonatkozó elvárásokat, mert ebből nem tudjuk meg, hogy mi is készül a Striking Distance Studios kapui mögött. Lehet, hogy a The Callisto Protocol folytatása készül, de az sem kizárt, hogy végül egy teljesen új IP munkálataihoz látott hozzá az amerikai stúdió.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu