Kiderült, mi okozza a PlayStation Portal szaggatását! [VIDEO]

A Sony hardvere sem tökéletes, így a helyi játékra nem képes PlayStation Portalban is van egy kisebb hiba, ami felettébb zavaró lehet.

 

Amióta megjelent a PlayStation Portal, ami nem sokkal több mint egy kijelzővel megtoldott DualSense kontroller, van egy kisebb hiba, ami ennek ellenére is kifejezetten zavaró tud lenni. A játékok szaggatnak rajta, és most kiderült, hogy pontosan miért is történik mindez. Az indok az, hogy a PlayStation 5 nem kezeli tökéletesen a streamelést a Remote Playen keresztül.

A Redditen a parasupaman nevű felhasználó arról írt, hogy a szaggatást a képfrissítési hibák okozzák. A PlayStation 5 a Remote Playen keresztül 59,94 Hz-en streamel. Minden olyan kliens, ami ettől eltérő rátát alkalmaz, szaggatásba fog futni. Szóval ha van egy kijelzőnk, ami 60 Hz-et tud, de 59,94-et nem, akkor azon sem lesz tökéletes a teljesítmény. A külsős, third-party appok ezt a saját képkocka-időzítési beállításaival kezelik, míg a változó képfrissítési rátát (VRR) tudó eszközök pedig a képfrissítési rátát úgy állítják be, hogy sima élményt kapjon a játékos.

A problémára bizonyíték is van a lent beágyazott három videóval, így láthatjuk, hogy tényleg ez okozza a PlayStation Portal szokatlan teljesítményét. A Sony eközben mit csinál? Ül a fenekén, ugyanis több hónapja is lett volna a cégnek arra, hogy elismerje a hibát, de mivel most már tanúsítható, hogy mi a probléma, a cégnek lépnie kell (különben ez az ignoráló hozzáállás egy elég erős PR-katasztrófát eredményez). A Sony több funkciót is akar biztosítani a PlayStation Portalnak (így lehetne egy PlayStation 5 NÉLKÜL, a felhőből streamelni a PlayStation Plusos játékokat…), de ahhoz először ezt kellene orvosolni.

A PlayStation Portalról azért ki lehet jelenteni, hogy Magyarországon minden bizonnyal nem lesz egy hatalmas sikernek örvendő hardver, mert maga a PlayStation 5 sincs olyan árban, ami mainstreammé tenné hazánkban (pláne, miután a Sony még árat is emelt!).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu