Tekken 8: népszerű Final Fantasy-karakter érkezhet?! A fejlesztők reagáltak a rajongók kérésére

Katsuhiro Harada, a Tekken 8 rendezője reagál a rajongók kérésére, akik a Final Fantasy Tifa Lockhartját is szeretnék a játékban látni…

 

 

A Tekken 8 rendezője, Katsuhiro Harada közleményt adott ki, miután a rajongók rengeteg kérést kaptak, hogy a Final Fantasy 7 Tifa Lockhartját is adják hozzá a játékhoz. A verekedős játék franchise legújabb részének régóta várt megjelenése máris lelkes kritikákat kapott a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt. (Nekünk is tetszett, lásd itt!) Sokan máris a franchise egyik legerősebb darabjaként emlegették a Tekken 8-at. Dicsérték a feljavított grafikai megjelenítést és az olyan új mechanikákat, mint a Heat rendszer. Most a rajongók egy bizonyos karaktert szeretnének a játékosok közé felvenni.

A vendégszereplők a Tekken 7-tel váltak a Tekken-franchise alapelemévé, más médiumok népszerű karaktereit beépítve a verekedős játékba.

A játék a The Walking Dead Negan Smith-jét és a Final Fantasy 15 Noctisát is tartalmazta DLC-karakterként. A nyolcadik rész megjelenésével most egy másik Final Fantasy-kedvenc karakter is a rajongói kérések élére került. Nem más, mint a Final Fantasy 7 Tifa Lockhartja.

Ahogy arról az IGN is beszámolt, a Tekken rendezője, Katsuhiro Harada hivatalos közleményt adott ki. A rajongóktól rengeteg kérést kaptak Tifa szerepeltetésére a T8-ban. Harada a posztot azzal kezdi, hogy tréfásan megemlíti Tifa „vonzó” dizájnját. Miközben megnyugtatja a rajongókat, hogy a Tekken 8 csapatán belül még nem született döntés a vendég karakterek szerepeltetéséről. Az olyan harmadik féltől származó karakterek, mint Tifa, jellemzően DLC tartalomként kerültek be a Tekken franchise-ba. A Tekken 7 volt az első játék, amiben a vendégkarakterek nagy számban szerepeltek.

A Bandai Namco már megerősítette, hogy a franchise főszereplője, Eddy Gordo lesz a Tekken 8 első DLC-karaktere.

A rajongók igénye, hogy több harmadik féltől származó karakter legyen a T8-ban. A crossover harcosok egyre gyakoribbá váltak a játékiparban. A Mortal Kombat legutóbbi bejegyzéseiben gyakran többször is együttműködtek más médiumokkal. A Mortal Kombat 1-ben például olyan karakterek szerepeltek, mint Homelander A fiúkból. Valamint az Invincible Omni-Man. Mások, például a Super Smash Bros. franchise a játék fő részévé tette a crossover elemet. Számos Nintendo játékból és harmadik féltől származó sorozatból származó karaktereket is szerepeltetve. A T8 még nem jelentett be DLC-karaktereket a már említett Eddy Gordón túl.

A Tekken 8 megjelenése egy olyan évet követ, amely tele volt a legnagyobb verekedős játékfranchise-ok jelentős megjelenéseivel.

2023 júniusában jelent meg a Street Fighter 6, amelyet a kritikusok elismeréssel fogadtak, sokan dicsérték az erős online módokat és a rengeteg funkciót.

A Mortal Kombat 1 novemberben debütált a franchise rebootjaként. Utóbbi a franchise korábbi játékaitól eltérő, új univerzumban játszódik. A Tekken 8 erős indítása az év elején úgy tűnik, hogy a szeretett verekedős játék franchise-nak a versenytársakkal szemben is előnyt biztosít.

Forrás: IGN, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu