Call Of Duty: Future Warfare: a Neversoft törölt CoD-projektje! [VIDEO]

Belsőleg NX1-ként nevezték, és a korábban a Tony Hawk-játékokkal híressé váló Neversoft fejlesztette az Xbox 360 korszakában.

 

A CharlieIntel fedezte fel a törölt projektet, amit ráadásul egy korábbi Neversoft-fejlesztő meg is erősített, ő ugyanis dolgozott rajta. A Twitteren @mangafigurines osztotta meg először a videót, ami aztán feljutott a YouTube-ra is. Ebben egy belső nézetes filmjelenetet láthatunk, ahol a karakter űrruhája megsérül a Hold felületén, és egy közelben levő bázisra kell igyekezni, mert eközben egy támadás is történik. Egy másik videó is felbukkant @catgurlfriend jóvoltából. Ebben az NX1-et egy többjátékos módban láthatjuk egy romos sivatagi városban (a pálya neve Sandstorm lett volna). Két Glock 18-as és egy futurisztikus DMR-kinézetű puska között vált a karakter.

A hitelességet Brian Bright tanúsíthatja. A Neversoftnál a Guitar Herón és a 2013-as Call of Duty: Ghostson dolgozott, mielőtt a stúdió 2014-ben az Infinity Wardba olvadt volna. Bright azt írta, hogy az NX1 akkor készült, miután az Infinity Wardból kivált több fejlesztő, hogy megalakuljon a Respawn Entertainment. Ekkor a Neversoft a Guitar Heroról egy futurisztikus Call of Duty fejlesztésére állt át. A kérdéses küldetés a Holdon játszódott, volt pár kísérlet alacsony gravitációval, és mindez arról szólt, hogy a stúdió megtanulja az engine-t, ugyanis korábban a Tony Hawk’s Pro Skater engine-jén készítették a Guitar Hero címeket. Úgy hiszi, hogy a Call of Duty: Ghosts helyett készült volna. Volt két-három kampány küldetésük, és sok munkát végeztek a többjátékos módon (ő vezette a multiplayer szegmenst) a törlés előtt. Nagyon tetszett nekik az első többjátékos Escort mód a franchise-ban (erre végül a 2020-as Call of Duty: Black Ops Cold Warig kellett várni), és erről odakinn felvételek is keringenek szerinte.

A Call of Duty NX1-es projektje a Ghosts felvezetése volt tehát, de eléggé hasonlít a 2016-os Call of Duty: Infinite Warfare-re, ami hasonlóan sci-fi, naprendszereket lefedő játék volt. A franchise azóta sem tért vissza ebbe a stílusba. Talán nem is véletlenül…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu