Ez a BioShock rajongó ritka ügyes módon tiszteleg a legendás játékszéria előtt!

Egy művészi vénával megáldott rajongó megosztotta a BioShock ikonikus rádiójának újrateremtését, bemutatva a franchise hatását a videójátékokon túl is.

 

 

Egy innovatív BioShock-rajongó megosztott egy rövid videót, amelyben bemutatja a játék rádiójának élethű reprodukcióját. A projekt izgalmat váltott ki a franchise rajongótársai körében. Az ikonikus videójáték-sorozat több mint egy évtizede nem kapott hivatalos új részt. Ám a közösség továbbra is biztosítja a rajongók számára a tartalmat.

Az először 2007-ben megjelent eredeti BioShock Rapture víz alatti városába kalauzolta el a játékosokat – a játék emlékezetes karaktereit, ellenségeit és tárgyait a rajongók gyakran életre keltik, köztük az ikonikus rádiót.

A BioShock-rajongó RadMax117 megosztott egy rövid videót a sorozat eredeti játékának rádiójának működő újjáépítéséről. Amikor a játékban a játékosok először érkeznek Rapture-be, arra utasítják őket, hogy vegyenek fel egy rövidhullámú rádiót. Ezt a különböző karakterekkel való kommunikációra, valamint a küldetések és a történet párbeszédek fogadására használnak. Egy régi walkie-talkie, különböző modellkészletekből származó alkatrészek, villogó LED-ek és egy Bluetooth hangszóró felhasználásával a RadMax117 képes volt reprodukálni egy olyan rádiót, amely úgy néz ki, úgy hangzik és úgy működik, mint a játékban szereplő készülék.

Az újrateremtett rádióban használt hangban Atlas, a BioShock franchise egyik legikonikusabb karakterének rövid párbeszédsorát hallhatjuk. A rajongótársak megtapsolták a kézműves munkát. Megjegyezték, hogy mekkora erőfeszítésre volt szükség ahhoz, hogy a rádió ne csak vizuálisan legyen lenyűgöző, hanem a készüléket működőképessé is tegyék.

 

A BioShock továbbra is hatással van a rajongókra és a fejlesztőkre egyaránt

 

A rajongók gyakran beszélnek a BioShock-sorozat iránti szeretetükről, különösen a bonyolult történetmesélést és a lenyűgöző art deco esztétikát dicsérik. Ahogy a rajongók továbbra is a játékszéria kreatív forrásaiból merítenek, úgy a videójáték-fejlesztők is mutatnak néha utalásokat a szeretett franchise inspirációjára. Az olyan játékok, mint a Clockwork Revolution, a sorozathoz hasonló művészi dizájnt mutattak, és a játék alkotója, Ken Levine hamarosan megjelenő Judas című játékában is sok hasonlóságot találunk a franchise-zal.

A BioShock népszerűségét és egyediségét figyelembe véve nem meglepő, hogy a rajongók és a fejlesztők egyaránt inspirációt találhatnak Rapture és azon túl a látványvilágában és történetében.

Miközben a közönség a Netflix közelgő BioShock-filmjének részleteit várja, és reménykedik a negyedik részben, a rajongók egyedi kézműves alkotásokkal és átgondolt beszélgetésekkel továbbra is fenntartják az érdeklődést a sorozat iránt. A BioShock-közösség továbbra is ugyanolyan elkötelezett és lelkes, mint valaha.

Forrás: Reddit

Bioshock radio
byu/RadMax117 inBioshock

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu