Ne dőljünk be a kamu mobilos Palworld appoknak!

Miközben a játéknak már több mint 19 millió játékosa van (ebből 12 millió Steamen, 7 millió pedig Xboxon), a Pocket Pair figyelmeztet, hogy ne nagyon érdeklődjünk az esetleges Androidos és iOS-es verziók iránt…

 

A japán stúdió a Twitteren hívta fel a figyelmet arra, hogy sok kamu applikáció bukkant fel a Google és az Apple digitális felületén, és nekik ezekhez semmi közük nincs: „Figyelem: nincs Palworld alkalmazás telefonokra. Az App Store-ban és a Google Play-ben olyan neveket és termékképeket használó alkalmazások jelennek meg, mint a „パルワールド” és a „Palworld”, de ezek semmilyen módon nem kapcsolódnak vállalatunkhoz. Jeleztük ezt a problémát az App Store-t üzemeltető Apple-nek és a Google Play-t üzemeltető Google-nek. Felhívjuk figyelmeteket, hogy ezen alkalmazások letöltése az okostelefonodon tárolt személyes adatok kiszivárgásához vagy csaláshoz vezethet,” írta a Pocket Pair.

Sajnos ez nem egyszeri eset. Ha valami hatalmas sikernek örvend, szinte garantált a mobilos kamu másolat. Néha ezek viszont sikernek örvendenek. Az Among Us másolata, a Werewolf Among Us 2020-ban Kínában befutott, részben azért, mert az Among Us nem rendelkezett kínai nyelvvel. Ez viszont csak kivétel, ami erősíti a szabályt: a legtöbbször lusta, csapnivaló dolgokról van szó, ami csak idegesíti és demoralizálja az eredeti művek fejlesztőit.

A Palworld esete viszont kissé ironikus, ugyanis a Pocketpair játékát erősen ihlette a Pokémon (olyannyira, hogy még a The Pokémon Company is név említése nélkül fenyegetőzött…), bár itt a fegyverek alkalmazása, illetve a rabszolgamunka jelentős szereppel bír. Viszont ha valaki egy az egyben átveszi a Palworld nevét és a hivatalos artworkot, az már nyers pofátlanság. Szóval a legjobb az, ha az összes ilyen mobilos appot figyelmen kívül hagyjuk, mert ha csak adatlopó asset flipekről van szó, abban semmi hasznunk nincs, a kamu fejlesztők meg lóvét kapnak a reklámokból.

Legalább tudjuk, hogy mire (ne) számítsunk.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu