A szép új digitális jövő? Két Devil May Cry tűnt el a Steamről!

Az egyiküket egy kollekcióban, a másikukat pedig a bővített kiadásban legalább megtalálhatjuk a Valve digitális felületén.

 

A Twitteren Wario 64 írta, hogy a Devil May Cry 3 Special Edition és a Devil May Cry 4 már nem megvásárolható a Steamen. (Hasonlóan járt a 2K, avagy a Take-Two által kiadott és a Yager által fejlesztett Spec Ops: The Line is.) A helyzet kicsit faramuci, ha részletesebben megvizsgáljuk a két játékot: a Devil May Cry 4 továbbra is elérhető a Steamen, de csak a Special Edition kiadásban vásárolhatjuk meg (a 2008-as eredeti 2015-ban kapott újrakiadást angol és japán hangsávval, jobb vizuális effektekkel, újrabalanszolással, plusz kosztümökkel és három plusz játszható karakterrel, Vergillel, Lady-vel és Trish-sel). A Devil May Cry 3 Special Edition (amely eredetileg hihetetlenül gyökér PC porttal rendelkezett, dettó az eredeti Resident Evil 4…) pedig önállóan már nem vehető meg.

Ezt a játékot már csak a Devil May Cry HD Collection részeként szerezhetjük be, úgyhogy ez nem annyira olcsó, de több játékot is kapunk a pénzünkért. A VGC pedig minden bizonnyal hiába kereste fel a Capcomot, hogy tájékoztatást adjon a két játék megmagyarázhatatlan eltávolításáról a Steamről, vagy ha esetleg választ fog adni a japán cég, valószínűleg a lejárt licenszekre, azaz a szerzői jogra fog hivatkozni.

2020. június 30-ával bezárólag a Devil May Cry franchise összértékesítése elérte a 22 milliót, igaz, ebben a konzolos eladások jelentősen nyomnak a latba. Idén pedig a Devil May Cry 5-ből (ami 2019 márciusában jelent meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re; 2020 novemberében, a kurrens-gen konzolok megjelenésekor pedig jött a Devil May Cry 5: Special Edition PlayStation 5-re és Xbox Series-re, itt Vergil lett a plusz játszható karakter) végre több összeladás jött össze mint a 4-ből, és jelenleg 3,7 milliónál tart.

Vajon mit reagál a Capcom? Tipp: semmit. Csak nem az Enigma DRM okoz megint galibát?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu